Kadin Girisimci Bir Merakla Basladigi Mesleginde 19 Yili Geride Birakti

Bayburt’ta yasayan ve zamanla kendi dikis, nakis, piko atölyesini açan Güngör Köse bir hevesle basladigi isinde 19 yili geride birakti.

Kadin Girisimci Bir Merakla Basladigi Mesleginde 19 Yili Geride Birakti
19 yil önce kadinlarin ekonomide çok az söz sahibi oldugunu vurgulayan Köse, bugünlerde çalisan, kendi ayaklari üzerinde duran ve ekonomik özgürlügünü kazanmis kadinlari görünce gururlandigini, mutlu oldugunu söyledi.

Simdilerde 30 yasinda olan oglu Yusuf Köse’nin küçükken "anne çalismak ayip degil, yapabilirsin, sen basarirsin" demesi üzerine ev ekonomisine katki saglamak amaciyla hevesle giristigi isinde 20 yila adim adim yaklasan Köse, "Allah ömür verdikçe isime devam edecegim, isimi seviyorum bir gün atölyeye gelmedigimde bosluga düsmüs gibi hissediyorum, 19 yildir çalisan bir kadin olarak çalismamak bana göre degil" dedi.

Yorgan sirima, dikis, nakis, terzilik gibi islerin yani sira son zamanlarda da taki, incik, boncuk isine merak saldigini kaydeden Köse, çalismayi sevdigini, bos vakitlerini de taki yaparak degerlendirdigini sözlerine ekledi.

Bir hevesle basladi, kendi atölyesini kurdu, hiç bos durmuyor, ev ekonomisine destek oluyor

Çalisarak, ayaklari üzerinde durarak is yerini kendi imkanlariyla kurdugunu bildiren Köse, "Is yerimi kendi elimle kurdum, ayaklarim üzerine durarak, kendim çalisarak basardim. 3 çocuk büyüttüm ve çocuklarim bana engel olmadilar. Ev ekonomisine destek olmak amaciyla basladim ve isime devam ediyorum. Burada dikis dikiyorum, yorgan siriyorum, evlenecek olan kizlarimizin çeyizlerini yapiyorum akliniza gelebilecek bütün terzilik islerini yapabiliyorum ve aksamlari da eve gidince hiç bos durmuyorum. Ev ekonomisine yine katkida bulunmak için taki yapiyorum, bir nevi çocuklarima destek veriyorum" diyerek konustu.

"Sifirdan basladim, bu noktaya kadar gelebildim"

Ise baslamadan önce is hayatini merak ettigini, sonrasinda ise bir hevesle ise basladigini ve büyük oglunun da yillar önce kendisine verdigi destekle bugünlere geldigini söyleyen Köse, "Ben bu ise baslarken çok merak içinde, severek basladim. Çalismak istiyordum, büyük oglum bana destek verdi annecigim çalis, çalismanin ayibi olmaz dedi ve ben çalismaya basladim. Sifirdan basladim, bu noktaya kadar geldim. 3 çocuk yetistirirken çocuklarimin bütün her seyini karsilamak zorunda kaldim, tabii esim de destek oldu birlikte yaptik" seklinde konustu.

"Bütün kadinlara seslenmek istiyorum ayaklariniz üzerinde durun, çalisin"

Hemcinslerine, "çalisin, ayaklariniz üstünde durun, ekonomik özgürlügünüzü elinize alin" diyerek seslenen Köse, "Kadinlar imkan bulamiyor çalisamiyorlarsa hiç yoktan yine evde oturup taki yapsinlar, paralarini kazansinlar. Bütün kadinlara söyleyecegim bir sey var, ayaklarinizin üzerine durun, çalisin. Dedigim gibi hiçbir sey yapmiyorsaniz bile evde oturup en azindan taki yapin, üretin. Kadinlar evde oturmasinlar, ekonomik özgürlügünü kazansinlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA