'Genç Hafizlar Hafizlik Yarismasi'nin Bölge Finali Hakkari'de Yapildi

Din Ögretimi Genel Müdürlügünün lise ve ortaokul ögrencileri arasinda düzenledigi ‘Genç Hafizlar Hafizlik Yarismasi’nin bölge finali Hakkari’de yapildi.

'Genç Hafizlar Hafizlik Yarismasi'nin Bölge Finali Hakkari'de Yapildi
Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü koordinesinde, imam hatip ortaokullari ve Anadolu imam hatip liseleri arasinda her yil düzenlenen “Kur’an-in Genç Muhafizlari” hafizlik bölge finali, Hakkari Il Milli Egitim Müdürlügü organizasyonunda Merkez Ulu Camii’nde yapildi. Hakkari, Diyarbakir, Sirnak, Van ve Bitlis illerinden 10 ögrencinin katilim sagladigi yarisma, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Burada konusan Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, “Milletimiz, tarihi boyunca hafiz yetistirmek için büyük gayret göstermis; müesseseler ve vakiflar ihdas etmis. Bugün de Milli Egitim Bakanligimiz, her yil geleneksel hale getirdigi güzel bir program için burada toplandik. Bu manevi atmosfer içerisinde aranizda bulunmaktan çok mutlu oldum. Hafizlik okullarimiz sayesinde, hafizlik egitimi alan çocuklarimizin örgün egitimden de geri kalmamalari için basarili bir model olusturuldu. Bugün, burada bu okullarimizin da meyvelerini topluyoruz. Hakkari’miz, hafizlik açisindan önemli bir merkez ve kuvvetli bir gelenege sahip. Bu sehirde yüzyillar boyunca hafizlar yetismis, bundan sonra da yetismeye devam edecek. Hafiz ögrencilerimizi tebrik ediyor, onlara destek veren ailelerine, egitmenlerine ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

MEB Din Ögretimi Genel Müdürlügü Daire Baskani Ihsan Erkul ise 40 yili askin süredir bu yarismalarin tertip edildigini ifade ederek, "Bugün Hakkari’de, Genç Muhafizlar Yarismasinin bölge finalini icra ediyoruz. Genel müdürlük olarak bu yarismayi Hakkari’de planladik. Burada finallere kalan ögrencilerimiz, Allah’in izniyle Kur’an sesleriyle adeta gönüllerimizi fethedecekler. Ögrencilerimizin her birini ayri ayri tebrik ediyor, basarilar diliyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Jüri Komisyon Baskani Il Müftüsü Ismail Fakirullah, komisyon üyeleri Kur’an Kursu Ögreticisi Enver Kaya, Din Hizmetleri Uzmani Devlet Cindioglu, Vaizler Savas Tokgöz ve M. Arif Çiftçi gözetiminde yapilan yarismada ortaokul kategorisinde Bitlis-Tatvan S. Alparslan Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Yusuf Salumlu, lise kategorisinde ise Diyarbakir Kayapinar M.A. Ersoy AIHL ögrencisi Ramazan Çaliskan 1. oldu. 1. olan ögrencilerin Kütahya Tavsanli’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katilacaklari belirtildi.
Kaynak: İHA