Biçakla 8 Yasindaki Çocugun Elindeki Telefonu Yagmalayan Saniga 4 Yil 7 Ay Hapis Cezasi

Gaziosmanpasa’da araçtaki 8 yasindaki kiz çocuguna biçak göstererek telefonu alip kaçtigi iddia edilen sanik 4 yil 7 ay hapis cezasina çarptirilarak tahliyesine karar verildi.

Gaziosmanpasa’da babasi ilaç alirken araç içerisinde bekleyen 8 yasindaki A.K.’ye biçak gösterip elindeki telefonu yagmaladigi iddia edilen sanik Sahin Yildirim’in yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul Agir Ceza Mahkemesi’nde geçtigimiz günlerde görülen durusmada tutuklu sanik Sahin Yildirim ile avukati hazir bulundu.

"Telefonu kiz çocugunu korkutarak almadim, kiza asla zarar vermedim’’

Durusmada savunma yapan sanik Yildirim, olay günü üstünde biçak olmadigini, kiz çocugunu biçakla korkutmadigini ve sadece hirsizlik yaptigini savundu. Sanik savunmasinda, ‘’Telefonu kiz çocugunu korkutarak almadim, kiza asla zarar vermedim. Telefonu sabit duran telefonlugun üstünden aldim. Cam açikti, aldim ve gittim’’ seklinde konustu.

Sanik Yildirim’in avukati ise müvekkilinin tahliyesi ile beraatini talep etti.

Son sözü sorulan sanik Yildirim, mahkemeden tahliyesi ile beraatini talep etti.

4 yil 7 ay hapis cezasina çarptirilarak tahliye edildi

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Sahin Yildirim’i ‘silahla nitelikli yagma’ suçundan takdiri indirim de uygulayarak 4 yil 7 ay hapis cezasina çarptirdi. Heyet ayrica, sanigin tutuklulukta geçirdigi süreyi de dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Sahin Yildirim’in (31) olay günü Gaziosmanpasa’daki bir eczane önünde, park halindeki müsteki baba Temel K.’ya ait araç içerisinde bulunan 8 yasindaki magdur A.K’ye biçak gösterdigi ve araçta bulunan telefonu yagmaladigi anlatildi.

Müsteki baba Temel K.’nin ifadesine yer verilen iddianamede, olay günü 8 yasindaki kizini hastaneye götürdügünü, ilaçlari almak için evine yakin olan eczane önüne aracini park ettigini, kizini araçta birakarak eczaneye gittigini, birkaç dakika sonra ise kizinin aglayarak gelip süpheli Sahin Yildirim’in kendisine biçak dogrulttugunu ve elindeki telefonu zorla aldigini söyledigi aktarildi.

Süpheli Sahin Yildirim’in beyaninda ise olay günü camlari açik araci gördügünü, içerisinde kiz çocugunun oturdugunu, kiz çocugunun diger tarafa baktigi sirada telefon tutacaginda bulunan telefonu alarak uzaklastigini, telefonculuk isi yapan arkadasina telefonu sattigini, sadece hirsizlik yaptigini ve pisman oldugunu söyledigi kaydedildi.

Süpheli Sahin Yildirim’in ifadesinin suçlamadan kurtulmaya yönelik oldugunun belirtildigi iddianamede, süphelinin eyleminin magdur çocuga biçak göstererek ve elindeki telefonu korkutarak almaya yönelik oldugu da aktarildi.

Hazirlanan iddianamede süpheli Sahin Yildirim’in ‘silahla nitelikli yagma’ suçundan 10 yildan 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA