Kahramanliklari Ile Tarihte Iz Birakan Türk Kadinlari Kütahya'da Anildi

Kütahya Belediyesi tarafindan düzenlenen "Vatan ’Ana’dolu Olunca" adli etkinlikte, bagimsizlik için gerek cephede gerekse cephe gerisindeki kahramanliklari ile tarihte iz birakan Türk kadinlari anildi.

Kahramanliklari Ile Tarihte Iz Birakan Türk Kadinlari Kütahya'da Anildi
Bagimsizlik mücadelesinde kahramanliklariyla iz birakan Nene Hatun, Hafiz Selban Izmeli, Gazi Halime Çavus, Halide Edip Adivar, Tayyar Rahmiye, Gördesli Makbule, Kara Fatma, Nezahat Onbasi, Çete Emir Ayse ve Serife Baci karakterleri, izleyenleri hem duygulandirdi hem de bu topraklarin nasil vatan kilindigini bir kez daha gösterdi.

Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Bu topraklari nasil vatan haline getirildi, analarimiz o mücadelede nasil yol aldilar onu seyrettik. Katilimlariniz için hepinize tesekkür ediyorum. Emegi geçen herkese, burada sahne alacak degerli sanatçilarimiza ve Belediyemiz Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü çalisanlarina, baskan yardimcilarimiza ve belediyemizin diger çalisanlarina tesekkür ediyorum. Rahmetle, minnetle bu topraklari bize vatan birakan atalarimizi bir kez daha aniyorum. Ruhlari sad, mekânlari cennet olsun” ifadelerini kullandi.

“Vatan ‘Ana’dolu Olunca” adli tiyatral ve müzikal gösteriye; Vali Vekili Mustafa Güney, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Murat Kirbaç, Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Levent Mercin, Ülkü Ocaklari Kütahya Il Baskani Ilker Bükni, Belediye Baskan Yardimcilari Abdullah Damci, Murat Arik, Ertugrul Cevahir ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA