Üniversite Mezunu Kadin Devlet Destegiyle Tonlarca Domates Üretiyor

Erzincan’da yasayan üniversite mezunu Sema Eren devletten aldigi destekle ektigi 10 dönüm tarladan 70 ton domates üretiyor.

Üniversite Mezunu Kadin Devlet Destegiyle Tonlarca Domates Üretiyor
Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürlügünün, Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi çerçevesinde Erzincan’da uygulanan yüzde 75 hibeli “Kadin Girisimcilerin Gelistirilmesi Projesiyle” domates fidesi temin edilen üniversite mezunu üretici Sema Eren tonlarca domates üretiyor. Köyde ki vatandaslarin “yapamazsin” demelerine aldiris etmeyen Eren sezon boyunca da kadinlari tarlada çalistirarak istihdam da sagliyor.

Köyde ilk defa domates yetistiren ve verim elde eden Sema Eren, ‘Üniversite mezunu kadinin çiftçilik yapamaz’ dedigi köyde devletin destegiyle üretime basladigini belirterek, “Erzincan Haci Ali Palangasinda üretim yapmaktayim. Yaklasik 10 dönüm bir alanda domates üretimi yapiyorum. Burada fidelerimizi mayisin sonu gibi dikmeye basladik. Yaklasik 100 kisiye istihdam saglamaya çalistim. 60-70 ton kadar domates verimi bekliyoruz. Tabi ki domates üretimi zor. Kadin üreticinin desteklenmesini istiyorum. Çünkü ben çok zorluklarla bu üretime basladim. Herkesin ‘Üniversite mezunu kadinin çiftçilik yapamaz’ dedigi köyde ben bu üretimi Tarim Il Müdürlügünün destegiyle yapmaya çalistim. Çok büyük zorluklar yasadik. En büyük zorlugumuzu satarken yasiyoruz. Insallah önümüzde ki sene de farkli ürünlerle ilimize katki sunmak istiyorum, üretim anlaminda kadin olarak en büyük istegim bu. Ben bayanlari üretim yapmaya davet ediyorum. Bayan üreticilerin maddi manevi desteklenmesi gerekiyor”

Son olarak verdigi mesajda “Türkiye üretiyor, üretimde ben de varim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA