Rektör Çomakli, Arastirma Üniversiteleri Destek Projesi Toplantisina Katildi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Ankara Üniversitesi ev sahipliginde, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in katilimlariyla gerçeklesen Arastirma Üniversiteleri Destek Projesi Toplantisina katildi.

Rektör Çomakli, Arastirma Üniversiteleri Destek Projesi Toplantisina Katildi
Arastirma Üniversitesi olarak seçilen üniversitelerin rektörleri ile YÖK’ün ilgili birim yöneticilerinin katildigi toplantida, Arastirma Üniversitesi süreci ele alindi. Ülke yüksekögretimine sagladigi katkilar basta olmak üzere, iç ve dis paydaslar ile kurulan bilimsel is birlikleri, bölgesel katkilar ve akademik kültürden bahsedilen program kapsaminda ayrica Aratirma Ünivertsitesinin olusturdugu ekonomik ekosistem degerlendirildi.

Toplantidaki sürece yönelik bir degerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli sözlerine, Arastirma Üniversitesi Destek Programi (ADEP) kapsaminda verilen desteklere tesekkür ederek basladi.

Rektör Çomakli: “Ilk Isimiz Izleme ve Degerlendirme Ofisini Kurmak Oldu”

Atatürk Üniversitesinin, Arastirma Üniversitesi kategorisine dahil olduktan sonra ilk olarak Arastirma Üniversitesi Izleme ve Degerlendirme Ofisi Koordinatörlügünü kurduklarini belirten Rektör Çomakli sunlari aktardi: “Bu ofis bünyesinde 30 parametre çerçevesinde üniversitemizin faaliyetlerine yönelik denetim ve izleme mekanizmasi kuruldu. Ayrica Üniversitemizin eslestigi her bir sektör ve odak alaninda koordinatörlükler olusturularak bu koordinatörlüklerin sekretarya görevi Arastirma Üniversitesi Izleme ve Degerlendirme Ofisine verildi.

Söz konusu koordinatörlükler alanlariyla ilgili proje fikirleri üretmek, mevcut projelerin çiktilarini izlenmek ve kendi alanlarinda diger arastirma üniversileri ile aglar olusturmak üzere görevlendirildi” dedi.

Bu kapsamda gelistirilecek projelerin proje yönetim süreçlerinin, BAP Koordinasyon Birimi tarafindan yapildigini aktaran Prof. Dr. Çomakli; 2022 yilinda 8 projenin, 2023 yilinda ise 24 projenin desteklendigini söyleyerek, Atatürk Üniversitesine birçok açidan deger katan, çalismalarina ivme kazandiran ve daha rekabetçi bir kimlige bürünmesine vesile olan Arastirma Üniversitesi süresince gösterdigi yakin ilgiden dolayi YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a tesekkür etti ve toplanti çiktilarinin hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA