NG Seramik Ve Kütahya Porselen'in EYT'li Isçileri 'Tazminat Magduru' Ettigi Iddiasi

Kütahya’da EYT’den emekli olan bir grup NG Seramik ve Kütahya Porselen isçisi, is verenin taksitlendirmek suretiyle kendilerini ’Tazminat magduru’ ettigini ileri sürdü.

NG Seramik Ve Kütahya Porselen'in EYT'li Isçileri 'Tazminat Magduru' Ettigi Iddiasi
Duruma tepki gösterip eylem yapan isçiler, EYT’den dolayi emekli olduklarini ancak, is verenin kidem tazminatlarini 6 taksitte ödeme vadinin kendilerini magdur ettigini dile getirdiler.

Isçiler, Kütahya Zafer Meydani’nda pankartlarla eylem yaparak yetkililerin is veren ile isçiler arasindaki probleminin çözümü hususunda atim atmalarini istediler.

Emekli isçiler, "Valimiz Ali Çelik’e sesleniyoruz. Vekillerimizden destek bekliyoruz. NG Seramik ve Porselen EYT tazminat magdurlari" seklinde pankart asarak basin açiklamasi yaptilar.

Kütahya Porselen’den EYT ile emekli olan Süleyman Küresen, “Ben Kütahya Porselen çalisaniyim. Yaklasik 10 yildir üretim bölümünde çalisiyorum. Bize Subat ayinda haklarimiz ödenmek sartiyla tazminatli bir sekilde çikis verildi.

Biz, ’Tamam, haklarimizi alacak isek çikalim’ dedik ve ayrildik 23 Subat tarihinde ben isten ayrildim. Noter araciligi ile ihtarimizi çektik. Bir ay içinde ihbar tazminatlarimiz ödendi. ’2 ay içinde de tazminatlariniz yatacak’ diyerek bizi 30 Nisan’a kadar oyaladilar. 30 Nisan’da 5 esit taksitlerle ödenmek sartiyla maaslarimiza dün 5’te 1 para yatirildi. Ama isten ayrilip imza atarken bize hiçbir seklide taksit yapilamayacagini, haklarimizi bir seferde alacagimizi söylediler. Bizim magduriyetimiz burada. 2 ay boyunca oyalayip 5 esit taksitte ödediler. Biz sendikaliyiz. Ocak ve Subat aylarinda maas farklarimiz ile birlikte sendikal haklarimiz 4 Nisan’dan itibaren hesaplanacak ve hala hesaplanmadi. Burada çalisan arkadaslarimizin da oldugu çogu arkadasimiz haklarini alamadilar. Magduriyetimiz budur. Yoksa bizim isimizde, asimizda bir sikintimiz yok. ’2 ay içinde ödenecek’ deyip de 5 esit taksitlerle alacaklarimizin yatirilmadigindan sikayetçiyiz. Bunu vekillerimize, valimiz Ali Çelik’e de arz etmek istiyoruz. Bizim yanimiza Hasan Yeter isminde Nafi Güral’in göndermis oldugu bir yetkili geldi. Bizi tekrar ise çagirdigini söylediler. Biz çalismak istemiyoruz, biz haklarimizin ödenmesini istiyoruz. Yoksa hukuki süreci islemek istemiyoruz. Baska bir sikintimiz yok.Böyle bizim gibi magdur olan isçi sayisi 300’ü buluyor” dedi.

Duruma isyan eden emekli isçi Metin Cengiz, “Biz burada haklarimizi istiyoruz. Bize noter huzurunda imza attirdilar. Noterde imza atarken sözlesmeyi hiç okutturmadilar, önünü bile kapattilar. Tazminatlarimizin bir kismini aldik, 5’e, 6’ya bölmüsler. Bütün buradan yetkililere sesleniyorum, Lütfen haklarimizi versinler, biz ise dönmez istemiyoruz” diye konustu.

Mehmet Aygün isimli emekli isçi ise, “Biz EYT’den dolayi magdur olduk. Tazminatlar yatmadi. 2 aydan beri bekliyoruz. 2 aydan beri yatmadi, 2 aydan sonra da takside bölüyorlar. Magduruz, Kütahya Porselen yetkililerinden magduriyetimizin bir an önce giderilmesini bekliyoruz" seklinde konustu.

"Tazimatlarimizi pesin istiyoruz" diyen emekli isçi Osman Yenilmez, ”Tazminatlarimizi vermiyorlar. Biz magdur durumdayiz. Kütahya Porselen bize böyle yapiyor. Takside bölmek istiyorlar. Biz taksit istemiyoruz. Herkesin borcu var, ona çikti millet" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA