Depremden Sonra Turizmde Hareketlilik Basladi

Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra hasar gören Diyarbakir’da Ramazan Bayrami sonrasinda turizm hareketliligi basladi.

Depremden Sonra Turizmde Hareketlilik Basladi
6 Subat tarihinde meydana gelen yikici depremlerle birlikte 11 ilde turizm sektörü durma noktasina geldi. Deprem felaketinin ardindan Diyarbakir turizmi yeniden canlandi. Tarihi ve turistik mekanlarin az hasar gördügü kentte, seçimden sonra turizm seviyesinin yüzde 100’e yükselmesi bekleniyor.

Yaklasan 14 Mayis seçimlerinden ötürü turizmin az da olsa etkilendigini dile getiren sektör temsilcileri, sehirlerde seçim çalismalarinin gezi turlarini etkilediginden dolayi birçok kisinin gezi planini seçim sonrasina erteledigini ifade etti.

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TURSAB) Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu üyesi ve ARAS Turizm Yönetim Kurulu Baskani Recep Koyuncu, Diyarbakir’da son 10 gündür turizmde rahatlamanin söz konusu oldugunu söyledi.

Deprem felaketiyle turizm sektörünün sekteye ugradigini belirten Koyuncu, “Diyarbakir kültür ve medeniyetler sehridir. Pandemiden sonra bir hareketlilik söz konusuydu. Deprem felaketiyle birlikte yüzde 100 diyebilecegimiz seviyede bir durgunluk olustu. Bayram itibariyle de kentte bir hareketlilik basladi diyebiliriz. Bayram öncesi depremin etkileri devam ediyordu. Bu etkiyle kimse bir yere gidemedi. Bayramla birlikte aile ziyaretlerini firsat bilen vatandaslar kendilerine tatil ortami olusturdu. Herkes birbirine bakarak bir hareketliligin oldugunu görünce turizmde az da olsa canlilik olustu. Son 10 gündür Diyarbakir’da turizm konusunda bir rahatlama var” dedi.

Seçimden sonra turizmdeki hareketliligin geçmis senelerle ayni seviyeye gelebilecegini dile getiren Koyuncu, “Bu sene kentimizde olusan yogunluk yüzde 100 seviyelerine ulasmadi. Artisin orani yüzde 10-20’dir. Bu orani yüzde 60 seviyelerinde bekliyorduk. Artisin olmamasini seçime bagliyoruz. Gezi düzenlenen sehirlerde seçim çalismalari oldugu için insanlar gezme firsati bulamiyor. Seçimden dolayi 14 Mayis’a kadar ufaktan bir artis olur. Su an için geçen seneye göre yüzde 90 düsüs var. En büyük nedeni dedigimiz gibi depremdir. Seçimden sonra geçen senelerle ayni seviyeye gelmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA