Binali Yildirim Açiklamasi 'Kemal Bey Aday Olur Olmaz Kandil'den PKK, Suriye'den PYD Açiklama Yapiyor'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Kemal Bey aday olur olmaz Kandil’den PKK, Suriye’den PYD, YPG, SDG pesi pesine açiklamalar yapiyor. Kemal Kiliçdaroglu’nu destekleyin. Çünkü o gelirse IHA’lar gidecek, SIHA’lar gidecek. Mahpushaneler bosalacak. Öcalan serbest kalacak. Yetmedi, okyanus ötesinden Ömer Halisdemir’in katilleri FETÖ’cüler de bagirmaya basladi. Millet Ittifaki’ni destekleyin. Bu ne demek oluyor?" dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Kemal Bey Aday Olur Olmaz Kandil'den PKK, Suriye'den PYD Açiklama Yapiyor'


AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Nigde Il Teskilati’nin düzenledigi programda vatandaslarla bulustu. Yildirim ilk olarak Nigde Valiligini ziyaret ederek, Vali Mustafa Koç ile görüstü. Ardindan Nigde Belediyesi Kültür Merkezi önünde bekleyen vatandaslara seslendi. Yildirim, burada yaptigi konusmasinda “Rabbim ülkemize, milletimize karsi planlar yapan FETÖ, PKK, PYD örgütleriyle karanlik planlar kuran iç ve dis mihraklara firsat vermesin" dedi.

Ankara’dan Nigde’ye 6 saat olan yolun 2 saate düstügünü hatirlatan Yildirim; ”Kirikkale Delice’den önce Kirsehir’e, sonra Aksaray’a, sonra Nigde’ye, sonra İçel’e sonra Adana’ya ve Gaziantep’e gidiyor. Tamam bütün bunlari yapiyoruz ama son söz bize düsüyor, 14 Mayis. 14 Mayis’ta terör örgütlerini sandiga gömelim mi? 14 Mayis’ta Recep Tayyip Erdogan’a rekor oy ile Nigde’den güçlü bir destek verelim mi?" ifadelerini kullandi.

Yildirim, ardindan Nigde Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki vatandaslara yaptigi konusmada ise; ”Ne diyorlar? ’Türkiye bu senenin en önemli seçimini yapiyor’. Size ne kardesim, seçim bizim seçimimiz. Hesap baska. Nigdeli hesap baska. Oyun baska. Oyunu bozacak miyiz? Bunlarin heveslerini kursaklarinda birakacak miyiz? Millet Ittifaki 21 aydir aday belirlemeye çalisiyor. Toplandilar, dagildilar, toplandilar, dagildilar ama 21 ayin sonunda ayni adaya karar verdiler. Bir aday için 21 ay zaman kaybeden bir ittifaktan Nigde’ye hayir gelir mi? Aslinda bunlar 6’li masa ama günün sonunda bir tane sakladiklari ortaklari da ortaya çikti. Taninmasin diye rengini yesile boyadilar. HDP taniniyor. Ne yapalim? Yesile boyayalim, ’Yesil Sol Parti’ diyelim. 7’nci geldi ama burada bitmiyor, bu 12’ye kadar gidiyor, haberiniz olsun. Niye? Kemal Bey aday olur olmaz Kandil’den PKK, Suriye’den PYD, YPG, SDG pesi pesine açiklamalar yapiyor. Kemal Kiliçdaroglu’nu destekleyin. Çünkü o gelirse IHA’lar gidecek, SIHA’lar gidecek. Mahpushaneler bosalacak. Öcalan serbest kalacak. Yetmedi, okyanus ötesinden Ömer Halisdemir’in katilleri FETÖ’cüler de bagirmaya basladi.

Millet Ittifaki’ni destekleyin. Bu ne demek oluyor? Ömer Halisdemir 15 Temmuz’un sembolüdür, kahramanidir. Sadece Nigde’nin degil bütün dünyanin takdir ettigi kahraman bir sehidimizdir. Gün, Ömer Halisdemir’in, 40 bin sehidimizin sorumlularinin heveslerini kursaginda birakma zamanidir. Onlari sevindirmeme zamanidir." diye konustu.

Kaynak: İHA