Baskan Gültak Açiklamasi 'Tekstil Kent Projesini Hayata Geçirecegiz'

İçel Tekstil Üreticileri Dernegi yönetimi ve esnafi ile bir araya gelen Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, İçel’de ’Tekstil Kent Projesini’ hayata geçireceklerini belirterek, "Üzerinde çalistigimiz bir yer var, projesi de hazir. Esnaflarimizdan sabretmelerini, sadece bize biraz daha zaman vermelerini istiyoruz" dedi.

Baskan Gültak Açiklamasi 'Tekstil Kent Projesini Hayata Geçirecegiz'
Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, halk bulusmalari çerçevesinde Eski Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan ile birlikte İçel Tekstil Üreticileri Dernegini, Sanayi Sitesi Yönetimi ile Marangozcular Sitesi yönetimi ve esnafini ziyaret etti. Gültak ve beraberindeki kalabalik heyet, geçen günlerde Marangozcular Sitesinde bulunan bir mobilya fabrikasinda çikan ve biri itfaiye eri 4 vatandasin yasamini yitirmesine yol açan yanginda büyük zarara ugrayan isyerini de inceledi ve bir kez daha geçmis olsun dileklerini iletti. Siteler Mahallesi Akdeniz Caddesi ile 160. Cadde üzerinde faaliyet gösteren esnaf ile Gündogdu Mahallesi Köprü Pazar Sokagi üzerinde kurulan pazaryerini gezen Baskan Gültak, alisverise çikan mahalle sakinleri ve satis yapan esnafla sohbet etti, taleplerini dinledi.

"5 binliklere uygun binlikler yapacagiz"

METÜD ziyaretinde konusan Gültak, yaklasik 20 yil boyunca tarim görüsü gelmeyen İçel’de, yerel seçimleri kazandiktan sonra uzun ugraslar sonucunda bu görüsün 2021 yili Ocak ayinda geldigini hatirlatti. Gültak, "Üzerinden 2 yil 3 ay geçti. Bana 5 binlikler geleli de daha 1-2 ay oldu. Ben de yakinda ihaleye çikiyorum, 5 binliklere uygun binlikler yapacagim. Bu da yaklasik 1 yil sürer. Tabi bu süre de benden kaynakli degil. Hal’den Huzurkent’e kadar 2 bin hektarin üzerinde bir arazi var. Bunlari etap etap yapmak zorundayiz" ifadelerini kullandi.

"Tekstil kent projesini hayata geçirecegiz"

Gültak, İçel’de Tekstil Kent Projesi’ni hayata geçirmek istediklerinin de altini çizerek, söyle konustu:

"Çalistigimiz bir yer var, projeleri de hazir. Ama biraz zaman istiyoruz. Önce bu seçimi atlatmaliyiz. Sonra da benim seçimim var, 8-9 ay sonra. Ondan sonra o yeri aktif hale getiririz. Çünkü kentsel dönüsümle bu tür yerler açabiliyoruz. Tekstil kent projesi hedefimizde kesinlikle var. Bu isin içerisine TOKI’yi de katacagiz ki bunun görüsmelerini de yaptik. Ama biraz sabredin ve bize güvenin. Bugüne kadar biz ne söz verdiysek yerin getirdik. Sadece biraz zamana ihtiyacimiz var."

"Esnaf odalari büyümeye hazir fidanlardir"

Eski Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan ise, "Bakan oldugum zamanlarda da vaktimin çogunu esnaf odalarimiza ayirdim. Çünkü esnaf odalari fidanliktir. O fidanlik büyür; KOBI olur, büyük sanayi olur. Türkiye’nin gerek tekstil, gerek konfeksiyonda sektörlerin birçogunu bilirim. Hem sanayi hem devlet hem de ekonomi bakanligimda, ihracatin da dümenine geçtigimde gördüm ki lokomotif tekstil konfeksiyon sektörü. Bu sektör, sadece ihracat, üretim, yatirim degil, ayrica istihdam da demek" seklinde konustu.

Kaynak: İHA