Aydin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye Finallerine Katilacak

Aydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunlari Ekibi ’Gençler Düzenlemesiz’ dalinda il birincisi olarak olarak katildigi bölge finallerinde de basari göstererek Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi.

Aydin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye Finallerine Katilacak


Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi tarafindan, 2022-2023 egitim ögretim yili okul sporlari faaliyetleri çerçevesinde ‘Okullar Arasi Halk Oyunlari Aydin Il Yarismasi’ geçtigimiz haftalarda düzenlendi.

Efeler Atatürk Spor Salonu’nda gerçeklestirilen ve velilerin de yogun ilgi gösterdigi Halk Oyunlari Yarismalarinda Minikler; Yildizlar ve Gençler kategorilerinde 5 ekip yaristi. Yarismacilar, Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu hakemlerinin önünde, Minikler, Yildizlar, Gençler Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda hünerlerini sergilerken, Aydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gençler Düzenlemesiz dalinda il birincisi oldu.

Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi

Aydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunlari Ekibi il birincisi olarak katildigi Izmir’deki bölge finalinde de basari göstererek, 27-28 Mayis tarihlerinde Zonguldak’ta yapilacak Türkiye finallerinde Aydin’i temsil etmeye hak kazandi.

Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, "Ögrencilerimizi ve egitmenlerimizi tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA