Aydin'da 133 Spor Yatirimi Hayata Geçirildi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin 2023 yatirim planlari içerisinde bulunan Aydin’da hayata geçirilen 133 projeden 88 ‘i tamamlandi.

Aydin'da 133 Spor Yatirimi Hayata Geçirildi


Aydin’da sporun tabana yayilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla il genelindeki spor altyapisi, Aydin Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) koordinesinde güçlendirilmeye devam ediyor. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin rahatlikla yapilabilecegi modern spor tesisleri ve alanlarinin yapimi da araliksiz sürüyor. Gençlerin spor tutkusunu gelistirmek, onlari spora tesvik etmek amaciyla Gençlik ve Spor Bakanliginin katkilari, Aydin Valiligi’nin koordinesi ile 2023 yilinin ilk çeyregi itibariyle, 95 hali saha, 9 Gençlik Merkezi, 7 yüzme havuzu, 4 sentetik çim yüzeyli saha, 5 spor salonu, 6 tribün, 4 soyunma odasi, 1 tenis kortu, 1 go kart pisti ve 1 motokros pisti olmak üzere toplam 133 proje hayata geçirildi. Bu projelerden 88’i tamamlanirken, 27’sinin çalismalari devam ediyor, 10’u ihale asamasinda, 8’i ise proje asamasinda.

81 adet hali saha yapimi gerçeklestirildi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destegiyle gençlerin daha iyi sartlarda spor yapabilmesi amaciyla Aydin’da 89 hali sahanin yapimi gerçeklestirildi.

Bu hali sahalardan, 11’i Çine, 10’u Nazilli, 15’i Söke, 13’ü Efeler, 9’u Didim, 5’i Germencik, 4’ü Yenipazar, 6’si Kusadasi, 8’i Incirliova ilçelerinde hazir hale getirilerek gençlerin hizmetine sunuldu. 2023 yili ilk döneminden itibaren ise 14 hali sahanin da yapimina devam ediliyor.

Efeler ve Sultanhisar ilçelerindeki spor salonlarinin yapimi devam ederken Söke ve Incirliova ilçelerindeki spor salonlari ihale asamasinda, Kardesköy ve Serçeköy’deki çim yüzeyli saha yapiminda da çalismalar devam ediyor. Söke Stadyumu ile ilgili projenin de ihale asamasinda oldugu açiklanirken, Efeler Stadyumu’nun da proje asamasinda oldugu belirtildi. Kardesköy, Serçeköy, Nazilli ve Yenipazar’daki 6 adet tribün yapimi ile 4 adet soyunma odasi yapiminda da çalismalar devam ediyor.

Gençlik Merkezleri ve yüzme havuzlarinin sayisi artiyor

Çine, Didim, Germencik, Yenipazar, Efeler, Sultanhisar ilçelerinde Gençlik Merkezi yapim süreci devam ederken Söke, Kusadasi, Incirliova ilçelerinde de proje ihale asamasinda. Aydin’in muhtelif ilçelerinde yapimi planlanan 7 yüzme havuzundan 3’ünün de yapim sürecine baslandigi açiklanirken 3’ünün ihale asamasinda, 1’inin ise proje asamasinda oldugu belirtildi.

Nazilli’ye go kart pisti yapiliyor

Nazilli ilçesinde 30 Ocak 2023’te yapimina baslanan go kart pistinin 28 Temmuz 2023’te tamamlanmasi hedefleniyor. Go kart pisti projesi ise 800 metre asfalt pist, araç kapali alani, idari ve kafeterya kismi ve çevre düzenlemesinden olusuyor.

Ayrica Yenipazar’a yapilacak olan motokros pisti yapimi projesinin ihale asamasinda oldugu ögrenildi.

Aydin Valiligi’nden yapilan açiklamada “Bakanligimizin destegi Valiligimizin koordinasyonuyla sürdürülen çalismalarla ilimizdeki gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerini gerçeklestirebilecegi spor tesislerinin büyük bölümü tamamlanmistir, ihalesi yapilan ya da projelendirilen yatirimlarin da tamamlanmasi için çalismalar titizlikle yürütülmektedir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA