ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Görgün Açiklamasi 'Gelecegimizin Teknolojik Dönüsümünü Gençlerimizle Saglayacagiz'

ASELSAN’in TEKNOFEST 2023’te yüzlerce takimin basvurdugu Insansiz Su Alti Sistemleri ve Ulasimda Yapay Zeka yarismalarinda kiyasiya yarisarak basarili olan takimlar, ödüllerini düzenlenen törenle aldi. Törende konusan ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Gelecegimizin teknolojik dönüsümünü gençlerimizle saglayacagiz” dedi.

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Görgün Açiklamasi 'Gelecegimizin Teknolojik Dönüsümünü Gençlerimizle Saglayacagiz'
ASELSAN, Istanbul Atatürk Havalimaninda düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te bilime ve teknolojiye merakli genç beyinleri, Insansiz Su Alti Sistemleri Yarismasi ile Ulasimda Yapay Zeka Yarismasi ile bulusturdu. TEKNOFEST’te derece alan takimlar için festivalin son günü ödül töreni düzenlendi.

Insansiz Su Alti Sistemleri ile Ulasimda Yapay Zeka yarismalarinda dereceye giren takimlara ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakani Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile BAYKAR Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar takdim etti.

Gençlere 777 bin lira destek

TEKNOFEST 2023 Insansiz Su Alti Sistemleri Yarismasi farkli zorluk seviyesinde parkurlarla iki kategoride Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) Olimpik Yüzme Havuzunda ASELSAN yürütücülügünde yapildi. Toplam bin 401 basvurunun oldugu yarismada 44 takim sirasi ile ön tasarim, kritik tasarim ve su altinda görev gösterimi videosu asamalarini geçerek finalist olmaya hak kazandi. Kritik tasarim safhasini geçen 57 yarismaci takima toplam 777 bin 000 lira tutarinda destek saglandi. Temel kategoride finale kalan takimlar su alti hokeyi ve su alti montajini içeren uzaktan kontrollü görevlerin yaninda otonom görev olan renk tespiti ve konumlanma görev parkurlarinda yaristi. Ileri kategorideki takimlar ise tamamen otonom görevler olacak sekilde renk tespiti ve konumlanma, hedef tespiti ve geçisi ile hedef tespiti ve imhasi parkurlarinda görev yapti.

"Gelecegimizin teknolojik dönüsümünü gençlerimizle saglayacagiz"

ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Insansiz Su Alti Sistemleri ve Ulasimda Yapay Zeka Yarismasinda gençlerin kiyasiya rekabetinin Türkiye’nin gelecegine yönelik umutlari arttirdigini söyleyerek, su açiklamayi yapti:

“TEKNOFEST 2023’e akin eden binlerce gencimizle bulusmanin sevincini yasadik. ASELSAN olarak gelecegin mühendisleri, pilotlari ve uzay bilimcilerinin iki ayri yarismamizda sergiledigi performans bizi gururlandirdi. Insansiz Su Alti Sistemleri ile Ulasimda Yapay Zeka yarismalarimizla gençlerimiz, yeteneklerini ve inovatif fikirlerini ortaya koydu. Mavi vatanin korunmasinda su üstü kadar su altinin da kritik önemde oldugu günümüzde gençlerimizin, ülkemizin teknolojik gelisiminde pay sahibi olacagina yürekten inaniyorum. Gençlerimizin gözünde Türkiye’nin bagimsiz teknolojilerini ve parlak yarinlarimizi görmenin heyecanini yasadik. Birbirinden güzel fikirlerin kiyasiya rekabet ettigi her iki yarismamiza toplam 2564 basvuru geldi. Onlarin azmi, çaliskanligi, kararliligi ve teknolojiye meraki, ASELSAN olarak bize, yeni milli projeleri hayata geçirmek için daha büyük güç verdi. Bu anlamda gençlerimizin bire bir teknolojiye dokunmasinin, inovasyonu anlamasinin degerinin paha biçilemez oldugunu düsünüyorum. Onlarin hayalini gerçege dönüstürmek için durmadan yeni projeler üretmeye, savunma sanayine katma deger olusturmaya, milli teknolojiyi üst noktalara tasimaya devam edecegiz. Gelecegimizin teknolojik dönüsümünü gençlerimizle saglayacagiz.”
Kaynak: İHA