AK Partili Sahin Tin Açiklamasi 'Alin Teri Kurumadan Hakkin Verilmesi Prensibi Önceligimizdir'

AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla sendika ziyaretini gerçeklestirerek, “Alin teri kurumadan hakkin verilmesi prensibi önceligimizdir” dedi.

AK Partili Sahin Tin Açiklamasi 'Alin Teri Kurumadan Hakkin Verilmesi Prensibi Önceligimizdir'


AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla HAK-IS sendikasini ziyaret etti. Milletvekili Sahin Tin, ziyaretinde HAK-IS Sendikasi Denizli Il Baskani Sezai Söylemez ve sendika üyesi isçilerle bir araya geldi. Milletvekili Sahin Tin ziyaretinde yaptigi açiklamada çalisma hayatinda sosyal diyalogun önemine vurgu yaparak, asgari ücrette yapilan tarihi artislari, isçi ve isverenlerin mutabakati ile gerçeklestirdiklerini ve önümüzdeki dönemde de basta asgari ücretle çalisanlar olmak üzere, memurlar ve emeklileri enflasyona karsi ezdirmeyeceklerini söyledi.



“Refah seviyesini artirdik”

Milletvekili Sahin Tin, HAK-IS Sendikasinda yaptigi konusmasinda sosyal devlet anlayisiyla ülkenin refahinin adaletli bir sekilde yükselmesinin önemine deginerek, bugüne kadar çalisma hayatinda sosyal diyalogun en önemli rehberleri oldugunu belirtti.

Çalisanlarin enflasyonun tahribatini hissetmemesi için çaba gösterdiklerini ve asgari ücrette tarihi artislar gerçeklestirerek isçiler ve isverenler arasinda mutabakat sagladiklarini ifade eden Milletvekili Tin, “Net asgari ücreti 2023’te 8 bin 506 TL’ye yükselttik, 2022 Temmuz ayina göre yüzde 55, Ocak ayina göre yüzde 100 artis sagladik. Isverenlerimize asgari ücret destegi vererek asgari ücretten kaynaklanan maliyet artislarina devlet katkisi sagladik. 2016 yilindan bu yana ortalama 1,6 milyon isyerine asgari ücret destegi verdik. 2023 yilinda da isçi basina aylik 400 TL asgari ücret destegi saglamaktayiz. Asgari ücretten alinan vergilerin kaldirilmasi uygulamasini hayata geçirerek tüm gelir gruplarinda asgari ücrete kadar olan kazançlar için vergi muafiyeti getirdik. Bu tarihi adimla, isçi, memur tüm çalisanlarimizin refah seviyesini artirdik” diye konustu.



“Emek ve Dayanisma Günü” olarak resmî tatil ilan ettik”

Çalisanlarin örgütlenme özgürlügünün önündeki engelleri kaldirdiklarini ve tüm sendikalarin özgürce faaliyet gösterebilecekleri zemini sagladiklarini söyleyen Milletvekili Sahin Tin, “Tüm sendikalarimiza hakkin ve adaletin pesinde özgürce faaliyet gösterebilecekleri zemini saglayacak düzenlemeleri hayata geçirdik. Memurlarin toplu sözlesme yapma hakkina anayasal güvence getirdik. Isçi ve isveren sendikalarina üyelik islemlerinde noter sartini kaldirdik, üyelik islemlerinin e-Devlet kapisi üzerinden gerçeklestirilmesini sagladik. 2008 yilinda 1 Mayis’i “Emek ve Dayanisma Günü” olarak resmî tatil ilan ettik” ifadelerini kullandi.

“Her zaman çalisanlarimizin yanindayiz”

Milletvekili Sahin Tin, kadin isçilerimize, analik izninin bitiminden itibaren birinci dogumda 60 gün, ikinci dogumda 120 gün ve sonraki dogumlarda 180 gün süreyle yari zamanli çalisma hakki getirdiklerini ve ebeveynlerden birine, çocuk ilkögretim çagina gelene kadar kismi süreli çalisma imkâni getirdiklerini söyledi.

Isçi ve isveren alacak ve tazminatlari ile ise iade talebiyle açilan davalarda arabuluculuk uygulamasina geçerek uyusmazliklarin etkin, verimli ve hizli bir sekilde çözüme kavusturulmasini sagladiklarini belirten Milletvekili Sahin Tin; “Her zaman çalisanlarin yanindayiz. Asgari ücretin yani sira memur ve emekliler için enflasyonun üzerinde artislarla çalisanlarimizin ve emeklilerimizin refah payi almalarini sagladik, saglamaya devam edecegiz. Alin teri kurumadan hakkin verilmesi prensibiyle, tüm çalisanlarimiza kaliteli ve güvenceli bir çalisma hayati saglamanin derdinde olmaya kararliyiz” dedi.

Kaynak: İHA