AK Partili Inan'dan Kiliçdaroglu'nun Izmir Mitingine 'Ince' Gönderme

AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani ve AK Parti Izmir Milletvekili Adayi Eyyüp Kadir Inan, Kemal Kiliçdaroglu’nun Izmir mitingi ile ilgili, "6’si 7’si toplandi, 2018 yilindaki Muharrem Ince mitingi kadar kisiyi toplayamadilar. Iste karsimizdakiler hali bu" ifadelerini kullandi.

AK Partili Inan'dan Kiliçdaroglu'nun Izmir Mitingine 'Ince' Gönderme
AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani ve AK Parti Izmir Milletvekili Adayi Eyyüp Kadir Inan, seçim çalismalari çerçevesinde Kinik ve Bergama’da vatandaslarla bir araya geldi. Kinik ilçesinde bulunan Poyracik Sanayi Sitesi esnafini ziyaret ederek talep ve önerini dinleyen Baskan Inan, sanayi sitesi esnafinin 1 Mayis Isçi Bayramini kutladi. Bergama’da bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açilisinda konusan Baskan Inan, Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun pazar günü Gündogdu Meydani’nda yaptigi mitinge ‘Muharrem Ince’ göndermesi yapti. Inan, konusmasinda 6’li masada bulunan tüm siyasi partilerin 2018 yilinda yine Gündogdu Meydani’nda gerçeklestirilen Muharrem Ince mitingi kadar vatandasi bir araya getiremedigini ifade ederek, “Izmir’de, Izmir’in degerlerine düsman olan kisileri, ceketimizi koysak aliriz mantigiyla, çantada keklik mantigiyla listenizi olusturup buraya milletvekili adayi yaparsaniz o eski heyecaninizi coskunuzu saglayamazsiniz” dedi.



Inan, CHP’nin eski heyecanini yakalayamadigini da ifade ederek, “CHP’li bir arkadasimla konustum. Kendisine mitingin nasil geçtigini sordum. Istediklerini alip almadiklarini konustuk. Ben kendisinin bana söyledigini direkt size aktarmak istiyorum. ‘Bir Muharrem Ince kadar toplayamadik’ dedi.

6’si 7’si toplandi, 2018 yilindaki Muharrem Ince mitingi kadar kisiyi toplayamadilar. Iste karsimizdakiler hali bu. Izmir’de Izmir’in degerlerine düsman olan kisileri, ceketimizi koysak aliriz mantigiyla, çantada keklik mantigiyla listenizi olusturup buraya milletvekili adayi yaparsaniz o eski heyecaninizi coskunuzu saglayamazsiniz. Bu bizim isimiz degil, biz Insallah rekor bir oyla AK Parti kadrolariyla, vatandaslarimiza Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i yeniden baskan seçecegiz. Geri sayim basladi, 14 Mayis gecesi büyük bir demokrasi bayrami yasayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in, Izmir mitinginde takdim edilen tüm adaylarin Izmir’i sokak sokak bildigini de sözlerine ekleyen Inan, CHP’nin Izmir milletvekili aday listesine de ‘ithal’ yorumu yapti.

Inan, CHP’nin Izmir milletvekili adaylarinin kendilerine dahi oy kullanamayacak, sehri tanimayan, Izmir’e disaridan getirilen kisilerden olustugunu da dile getirerek, “Biz mitingimizde destan yazdik. Bergama ilçe baskanimiza, kadin kollari baskanimiza gençlik kollarimiza mahalle baskanlarimiza belediye baskanlarimiza çok tesekkür ediyoruz. Izmir demokrasi tarihine adini altin harflerle yazdiracak büyük bir Izmir mitingi gerçeklestirildi.

Iste biz bu mitingimizi Cumhurbaskanimiz bizleri sizlere takdim etti milletvekili adaylarimizi takdir etti. Yerli ve milli adaylarimizi takdir etti. Izmir’i bilen, Izmir’e emek veren Izmir’in sokaklarini karis karis bilen Cumhur Ittifaki’mizin milletvekili adaylarini takdim etti. Ama önceki gün de karsimizdaki Zillet Ittifaki’nin mitingi vardi. Tabii ki herkes mitingini yapacak ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru da siyasi partilerin bu cosku dolu mitingleri. Biz teskilatimizla birlikte her yaptigimiz mitingde bu coskuyu yasadik. Birçok kez sahit olduk; fakat onlarla bizim aramizdaki fark onlar Izmir’i bilmeyen adaylari tanittilar, biz ise Bergama’yi Kinik’i sokak sokak bilen milletvekili adaylarimizi tanittik. Onlar Atatürk düsmanlarini FETÖ aparatlarini sahneye çikarttilar. Izmir’in ithal adaylarini halkin önüne sergilediler. Izmir’de kendilerine dahi oy kullanamayacak, sehri tanimayan, Izmir’e disaridan getirilen CHP milletvekili adaylarina oy vermeyin” dedi.



1 Mayis Isçi Bayrami nedeniyle tüm isçi ve emekçilerin bayramini da kutlayarak sözlerine son veren Inan, “Bugün 1 Mayis isçi ve emekçi bayramimiz, tüm isçi ve emekçi abilerimizin, ablalarimizin, kardeslerimizin alin teri döken tüm vatandaslarimizin bu bayrami kutlu olsun. Buraya gelirken de demokrasi emekçimiz Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini getirdim” seklinde konustu.

Baskan Inan sonrasinda da, AK Parti Izmir Milletvekili ve Milletvekili Adayi Ceyda Bölünmez Çankiri ile birlikte seçim koordinasyon merkezinin kurdelesini kesti. Ilçede bulunan Kültür Merkezi Caddesi ve Boblingen Caddesi’ndeki esnaflari ziyaret Inan, son olarak ZeytinPark tesislerinde gençlerle bir araya geldi. Baskan Inan, karsilastigi çocuklara ise çesitli oyuncalar hediye etti.
Kaynak: İHA