AK Parti Gaziantep Milletvekili Adaylarindan GTB'de Önerileri Dinledi

Önceki dönem Adalet Bakani Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan, AK Parti Il Baskani Ertugrul Teymur, AK Parti Gaziantep Milletvekili adaylari ile parti il ve ilçe teskilati temsilcilerinden olusan heyet, Gaziantep Ticaret Borsasi’ni (GTB) ziyaret etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adaylarindan GTB'de Önerileri Dinledi
GTB Hububat-Bakliyat Satis Salonlarinda gerçeklestirilen ziyarette borsa üyeleriyle istisare toplantisinda bir araya gelen AK Parti Milletvekili Adaylari, tarim sektörüne yönelik talep ve önerileri dinleyerek, simdiye kadar yapilan çalismalar ve ‘Türkiye Yüzyili’ projelerine iliskin açiklamalarda bulundular.

Toplantinin açilisinda konusan GTB Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu, yeni bir hasat sezonunun arifesinde olduklarini kaydederek, mayis ayi sonlarina dogru baslamasini bekledikleri hasat mevsiminin bereketli ve bol kazançli geçmesi temennisinde bulundu.

Ekim-Mart arasindaki 6 aylik dönemde yagis miktarinda geçen yila oranla ciddi bir azalma olmasina ragmen Mart-Nisan aylarinda topraga düsen yagis miktarinin yüzleri güldürdügünü belirten Tiryakioglu, “Son yagislar üretim alanlarinin toparlanmasini sagladi. Bugday ekilis alanlarinin artis göstermesi de kurakliga bagli verim kayiplarini sübvanse etti. Bu üretim sezonunda geçen yilki ülke rekoltemize yakin 20 milyon ton dolaylarinda bir bugday rekoltesi bekliyoruz” dedi.

Konusmasinda çiftçinin dört gözle bekledigi hububat alim fiyatlarinin sezon öncesi açiklanmasina da vurgu yapan Tiryakioglu, mayis sonlarina dogru ülkemizde ilk bugday hasadinin baslayacagini ve TMO’nun 2023 dönemi hububat alim fiyatlarini erken açiklamasinin sektör temsilcilerinin önünü görebilmesi açisindan önem tasidigini söyledi.



Tiryakioglu, konusmasinda ayrica Gaziantep tarimi ve gida sanayi hakkinda da bilgiler verdi.

GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ise toplantida yaptigi konusmada GTB’nin üyelerine yönelik hayata kazandirdigi vizyon projeler ve 2023 hedefleri hakkinda açiklamalarda bulundu.

Türkiye’de sektörlerinde ilkleri ve enleri barindiran vizyon projeleri hizmete açtiklarini hatirlatan Akinci, “Antep Fistigi Lisansli Depo, Et Borsasi ve Pilot Ölçekli Antep Fistigi Isleme Tesisi gibi yenilikçi projeleri üyelerimizin hizmetine sunduk. 2023 yilina yönelik en büyük hedefimiz ise Hububat Emtia Merkezi’ni sehrimize kazandirmak” seklinde konustu.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle Araban yolu üzerinde kurmayi planladiklari Hububat Emtia Merkezinin, Gaziantep’i tarimsal ürünlerin ticareti noktasinda bölgede cazibe merkezi haline getirecegini aktaran Akinci, “Sektörde kümelenmeyi saglayarak bölgede bulunan tüm üretici ve tacirlere hitap edecek olan Hububat Emtia Merkezi bünyesinde elektronik satis salonu, modern laboratuvar, tüccar ofisleri, lisansli depolar ve sosyal tesisler ile ihtiyaç duyulan birçok farkli donanimi barindiracak” ifadelerini kullandi.

Önceki dönem Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi Abdulhamit Gül ise konusmasinda yeni hasat sezonunun verimli ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Çalisan, üreten ve ekonomiye katki sunan insanlarla sabahin bu erken saatinde bir arada olmaktan mutluluk duydugunu kaydeden Gül, Gaziantep’in ihracatta, sanayide ve tarimsal ürünlerin islenmesinde Türkiye’nin marka sehri oldugunu söyledi.



GTB’nin Hububat Emtia Merkezi projesinden de övgüyle bahseden Gül, “Borsamizin öncülügünde Büyüksehir Belediyemizin destekleriyle gerçeklesecek vizyoner ve çok kiymetli bir proje, sektör temsilcilerimiz bu projeyle çitayi çok daha ileri noktalara tasiyacaktir” dedi.

Eski Adalet Bakani ve Gaziantep Milletvekili Adayi Abdülhamit Gül ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan toplantinin ardindan, GTB Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ile günün ilk bugday satisina eslik ettiler.

Ziyarete AK Parti Milletvekili Adaylari; Mehmet Eyüp Özkeçeci, Mesut Bozatli, Bünyamin Bozgeyik, Hakan Tanriöver, Cuma Reyhan ve Abdullah Korkmaz da katildi.

Kaynak: İHA