Yozgat'ta 6 Seçmen, Seyyar Sandikta Oy Kullandi

Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekilligi seçimleri için Yozgat’ta sandiga gidemeyen yasli ve yatalak hastalar ile engelli vatandaslarin, seyyar sandikta oy kullanmalari saglandi.

Yozgat'ta 6 Seçmen, Seyyar Sandikta Oy Kullandi
Yozgat’ta seyyar sandik uygulamasiyla hastaligi ve engeli sebebiyle yataga tabii olan ve engelli beyan formu ile yaptiklari basvuru sonrasinda, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirledigi kriterlere göre basvurusu kabul edilen 6 seçmen, seyyar sandikta oy kullandi. Sandik kurulu baskani ve görevlilerin kimlik kontrolünün ardindan seçmenlerin oy kullanma islemi gerçeklestirildi.

Hasta ve engelliler kendileri için hazirlanan 8801 nolu sandikta oylarini kullandi.

Kahramanmaras Göksun’dan Yozgat’a gelen depremzede Nebi Karaca, tedavi gördügü Sehir Hastanesindeki odasinda oyunu kullanirken seçimin hayirli olmasi temennisinde bulundu. Vatandaslik görevini yaparak oyunu kullandigini belirten Karaca, “Daha önce seçim kurulan müracaat etmistim, onlarda kabul etti. Bugün de seyyar sandik hastane getirildi ve oyumu kullandim” dedi.

Kelami Çabuk ise 85 yasindaki annesi Vesile Çabuk oy kullanmaya gidemediginden dolayi seyyar sandik için seçim kuruluna müracaat ettiklerini söyleyerek, “Bugün görevliler geldi, annem evimizde oyunu kullandi. Tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA