Edirne'de Oy Verme Islemi Sürüyor

Edirne’de 319 bin 723 seçmen, cumhurbaskanligi ve milletvekili seçimlerinde oylarini kullanmaya devam ediyor.

Edirne'de Oy Verme Islemi Sürüyor
Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Edirne’de oy verme islemi saat 08.00 itibariyla basladi.

Edirneli vatandaslar oy verme isleminin basladigi saatlerde okullarin önünde yogunluk olusturarak oylarini kullanmaya basladi.

Oy verme islemi sirasinda zaman zaman okullarin önlerinde ve koridorlarinda kuyruklar olustu.

Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, esi Dilek Kirbiyik ve kizi Sude Kirbiyik ile birlikte oyunu Kirkpinar Agasi Alper Yazoglu Ortaokulunda kullandi. Oyun kullandiktan sonra açiklamalarda bulunan Vali Kirbiyik, “Bugün 28. Dönem Milletvekili Seçimleri ve ayni zamanda cumhurbaskani seçimleri münasebetiyle millet olarak sandik basina gidiyoruz. Sehrimizde de sabah 08.00 itibari ile oy verme süreci sorunsuz bir sekilde basladi.

Ben simdiden tüm adaylara basarilar diliyorum” dedi.

Il genelinde bin 39 sandigin mevcut oldugunu belirten Kirbiyik, “Bin 20 tane sandik okullarimiz ve diger sandik bölgelerimizde, 9 tanesi mobil sandik seklinde, sandiklara gelemeyecek olan engelli ve saglik problemi olan kisilere iliskin. Onlarin evlerine götürüyoruz. 6 tanesi kapilarda, 3 tanesi ise cezaevlerinde olmak üzere toplam bin 39 sandikta oy verme islemi devam ediyor. Ilimiz genelinde 319 bin 723 seçmenimiz var. Vatandaslarimiz sabah saatlerinden itibaren gördügünüz gibi senlik havasinda oy kullanacaklari yerlere gelip oylarini kullaniyorlar. Bizim temel görevimiz, sorumlulugumuz seçimlerin güvenligini tesis etmek. Bu çerçevede 2 bin 80 kolluk personeli ile görevimizin basindayiz. Gerek propaganda döneminde gerek bugün oy verme islemi sirasinda gerek oy verme islemi sonrasindan tüm güvenlik tedbirlerimizi almis durumdayiz. Arkadaslarimiz konuyu takip ediyorlar. Tekrar seçim sonuçlarinin ülkemize, sehrimize, milletimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Bugün ayrica özel bir gün, Anneler Günü. Bu vesileyle tüm annelerimizin de Anneler Günü’nü özellikle tebrik ediyorum” diye konustu.

Tüm yurtta oy verme saat 17.00’de sona erecek. Edirne merkez ve ilçelerde toplam bin 39 sandikta 319 bin 723 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ve güven ortami içerinde tamamlanmasi için kentte 2 bin 80 kolluk personeli görev yapiyor.
Kaynak: İHA