Milli Parkta Kaybolan Vatandas 14 Gün Sonra Sigindigi Köyde Bulundu

Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde kafile ile geldigi milli parkta kaybolan vatandas 14 gün sonra bir köyde sigindigi yasli kadinin evinde bulundu. 14 gün boyunca ormanda buldugu bitki ve otlari yiyerek hayatta kalan vatandas hastaneye kaldirildi.

Milli Parkta Kaybolan Vatandas 14 Gün Sonra Sigindigi Köyde Bulundu


Istanbul’dan Kastamonu’yu gezmeye gelen yaklasik 30 kisilik grup, 30 Nisan’da Pinarbasi ilçesinde bulunan Ilgarini Magarasi’ni ziyaret etmek istedi. Ziyaret sirasinda gurupta yer alan 62 yasindaki Hüseyin Alici, magaranin çevresinde bulunduklari sirada gruptan ayrilmasinin ardindan kayboldu. Hüseyin Alici’yi bulmak için baslatilan çalismalarin 14’üncü gününde, Pinarbasi ilçesine bagli Sümenler köyü Oruç Mahallesi’nde yasayan yasli bir vatandasin evine sigindi. Bitkin haldeki Hüseyin Alici’nin durumunun 112 Acil Çagri Merkezine bildirilmesi üzerine köye saglik ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafindan kontrolleri yapilan Alici, hastaneye kaldirildi.

Saglik durumunun iyi oldugu ögrenilen Alici’nin 14 gün boyunca ormanda buldugu bitki ve otlari yiyerek hayatta kaldigi ögrenildi.
Kaynak: İHA