Bakan Kurum Açiklamasi '15 Mayis Itibariyle Bayburt'taki Kentsel Dönüsüme Iliskin Elimizi Tasin Altina Koyacagiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Bayburtlular ile bir araya geldi. Bakan Kurum, "15 Mayis itibariyle Bayburt’taki kentsel dönüsüme iliskin biz elimizi tasin altina koyacagiz ve Bayburtlu kardeslerimizle birlikte insallah bu projemizi de tamamlayacagiz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '15 Mayis Itibariyle Bayburt'taki Kentsel Dönüsüme Iliskin Elimizi Tasin Altina Koyacagiz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum Kartal, Atasehir Sheraton Otel’de Bayburtlularla bir araya geldi. Bakan Kurum Bayburt’a yapilacak projelerle vatandaslara müjdeler verdi.

‘’Tam 678 bin bagimsiz bölüm basvuru yapti’’

Bakan Kurum, ‘’Istanbul’umuzdaki tüm riskli yapilari insallah vatandaslarimizla el ele verecegiz, dönüstürecegiz. Dönüstürecegimiz konutlarin maliyetinin yarisini devlet olarak biz karsiliyoruz. Iste az önce kiymetli abimiz sordu. Parsel bazinda olursa, hisseli parsel olursa ne olur? Diye. Biz gerek kat mülkiyetine girmis, ruhsatini, iskanini almis, gerekse arsa tapulu olan tüm kardeslerimizle birlikte, eger üstünde bina varsa, o bina riskliyse hepsini insallah el ele verecegiz, dönüstürecegiz. 200 bin konutu yerinde yapacagiz, hizli yapacagiz gönüllü yapacagiz ve aylik 5 bin 625 lira taksitle 2+1 100 metrekare konutlarimizi dönüstürecegiz. Ve bu süreçte de vatandaslarimiza 5 bin 250 lira kira yardimi, 10 bin 500 lira da tasinma yardimi verecegiz. Iste bugün tam 678 bin bagimsiz bölüm basvuru yapti. “Yarisi Bizden” kampanyamiza. Ve sizlere sözümüzdür. Istanbul’umuzda tek bir riskli yapi birakmayacagiz. Istanbul’umuzu hiç kimsenin insafina, beceriksizligine terk etmedik, bundan sonra da asla ve asla terk etmeyecegiz’’ dedi.

‘’Bu güzel sehre, Bayburt’umuza 21 yilda hemen hemen her alanda hizmetler yaptik’’

Bakan Kurum, ‘’Bayburt Anadolu’nun teminatidir, tapusudur, kalesidir. Biz Bayburt’un tasina, topragina, suyuna asigiz. Ve Bayburt’umuzun güze gönüllü insanlari, vefakar insanlari için hizmet etmekten her zaman gurur duyduk. Bu güzel sehre, Bayburt’umuza 21 yilda hemen hemen her alanda hizmetler yaptik. Milyarlarca liralik yatirimlar yaptik. Bayburt’un bir yanda Ilk Evim, Ilk Isyerim projemiz çerçevesinde yuvalarimiz ve arsalarimiz için çalisirken, hak sahibi kardeslerimizi belirlerken, diger yandan da sehrimize millet bahçesi kazandiriyoruz. Tabii Bayburtlu hemserilerimiz yine Bayburt’un güzel insanlari ile bulusmaya gelirken onlara da burada müjde vermeden olmaz dedik. Hazir miyiz? Evet az evvel Bayburt Egitim, Kültür ve Hizmet Vakfi Baskanimiz Israfil Kahraman 200 binden fazla Bayburtlu oldugunu söyledi.

Bayburtlu kardeslerimizin yasadigi Istanbul’da Bayburt’tan gelip iste burada birlik, beraberlik içerisinde vakit geçirecekleri bir kültür ve sanat merkezine ihtiyaç oldugunu ifade etti.

Tabii Bayburtlu kardeslerimizin bu talebine kayitsiz kalmak olmaz dedik. Ve buradan baskanim sözünü veriyoruz. Sizlerin tercih edecegi, sizlerin Bayburtlu kardeslerimiz daha çok hangi alanda yasiyorsa veya hangi ilçeye ulasim daha kolaysa en kisa zamanda Bayburt’umuza bir tane Bayburt Kültür ve Sanat Merkezi kazandiracagiz. Bu bizim size sözümüzdür. Insallah yine baskanimiz Bayburt’umuzun o Kara Sakal, Veysel Veli Saban Zahit mahallelerinde, orada Bayburt’a yakisacak, yöresel mimariyi oraya yansitacak, tasiyla, ahsabiyla bir kentsel dönüsüm projesi baslamasi ve bu alanlarin yine tipki Trabzon Çömlekçi’de oldugu gibi yöresel mimariye uygun bir sekilde tas binalar olmasi seklinde bir talebi olmustu. Bunun da baskanim sözünü veriyoruz’’ diye konustu.

‘’ Bayburt’umuzda insallah çocuklarimizi daha parlak bir gelecege hazirlayacagiz’’

Bakan Kurum, ‘’15 Mayis itibariyle Bayburt’taki kentsel dönüsüme iliskin biz elimizi tasin altina koyacagiz ve Bayburtlu kardeslerimizle birlikte insallah bu projemizi de tamamlayacagiz. Ayrica daha önce Bayburt’a kazandirdigimiz askeri kislamiz vardi biliyorsunuz. Ilk etabini tamamladik. Ikinci kisminin da ihalesini en kisa sürede yaparak Genelkurmay Baskanimiz da Bayburtlu. Yine orada Bayburt’un istihdami adina, Bayburt’un gelecegi adina kislamizin ikinci etabini da söz verdigimiz gibi tamamlayacagiz. Yine sehrin içinde kalan Genç Osman Stadyumu’muz var. Stadyumumuzu en kisa zamanda sehrin disina tasiyacagiz ve eski stat yerini de insallah Bayburtlu kardeslerimizin, gençlerimizin, yine orada yeni yasam alanlari, oradaki ihtiyaçlarini giderecek projeyi de gelistirecegiz. Tüm projelerimiz Bayburtlu kardeslerimizin için hayirli ugurlu olsun diyorum. Bayburt’umuzun mert insanlarina söz veriyoruz, sizlere söz veriyoruz. Bayburt’umuz insallah sizlerle insallah el ele verecegiz, Istanbul’umuzda, Bayburt’umuzda insallah çocuklarimizi daha parlak bir gelecege hazirlayacagiz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA