Gübreye Batan Yilki Atinin Zor Anlari

Bolu’da gübre yiginina batan yilki ati, ekiplerin uzun ugraslari neticesinde özgürlügüne kavustu. Ekiplerin ati kurtarma mücadelesi ise saniye saniye kaydedildi.

Gübreye Batan Yilki Atinin Zor Anlari
Olay, Merkez ilçeye bagli Agaçcilar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yoldan geçen bir vatandas, hayvan gübresi yigininda bir yilki atinin çirpindigini gördü. Hayvanin mahsur kaldigini gören kisi, itfaiye ekiplerine durumu bildirdi. Bölgeye kisa süre içerisinde itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hayvani kurtarmak için çalisma baslatti ancak çabasi çabalar yetersiz kaldi. Ekipler tarafindan Bolu Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü’nden is makinesi istendi. Is makinesi yardimiyla yilki ati bulundugu yerden biraz daha kiyiya çikarildi. Ayaklarini batakliktan kurtaran at, bir süre yerden kalkamadi. Aç kalan yilki ati, yattigi yerden ot yemege basladi.

Daha sonra kepçe yardimiyla yilki ati tamamen bataktan çikarildi. Yilki ati ayaga kalkip, ormanlik alana giderek uzaklasti.

Is makinesi operatörü Oguzhan Koç, zor arazi sartlarinda çalisilarak, hayvanin hassas müdahalelerle kurtarildigini ifade etti.

Kaynak: İHA