Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'MIT, DEAS'in Sözde Lideri Ebu Hüseyin El- Kureysi'yi Suriye'de Etkisiz Hale Getirdi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "MIT, DEAS’in sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureysi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu sahis dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrim yapmadan devam ediyor" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'MIT, DEAS'in Sözde Lideri Ebu Hüseyin El- Kureysi'yi Suriye'de Etkisiz Hale Getirdi'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star ve Kanal 7 Avrupa ortak canli yayinina konuk oldu.

Çankaya Köskü’nde gerçeklestirilen yayinda, gazetecilerin Türkiye ve dünya gündemine iliskin sorularini cevaplayan Erdogan, saglik durumuyla ilgili soruya, ”Gayet iyiyim. Zaten o günden sonra ben meydanlarda programlarimi yaptim. Bunlardan en önemlisi Ankara programiydi. Durmadan ara vermeden yol devam ettik. Oralar bizim bir yerde enerji kaynagimiz oluyor. Televizyon programi yapamadik, bu aksam bu aradan sonra ilk televizyon programini yapiyoruz” dedi.

Yurtdisi seçmeni

3 milyon 300 bin yurtdisi seçmen statüsüne sahip vatandasin bulundugunu kaydeden Erdogan, ”Yurtdisinda 4 bin 469 sandik kurulacagini bildirdi.

Erdogan 27 Nisan’da baslayan oy kullanma sürecinin yurtdisi temsilciklerinde 9 Mayis’ta son bulacagini, gümrük kapilarinda ise 14 Mayis’a kadar devam edecegini aktardi.

Vatandaslarimin oy kullanma haklarini süratle giderecek ve vatandaslarimiz oylarini kullanabilecekleri çalismalarin yapildigini ifade eden Erdogan, “Bize ilk yöneltilen soru yurtdisindaki vatandaslarimizdan, ’Biz ne zaman oy kullanma hakkina sahip olacagiz?’ Ben de hiç merak etmeyin bu hakkini süratle saglayacagiz dedim. Diger hükümetler sadece döviz ihtiyaci oldugunda yurtdisinda yasayan vatandaslarimizi hatirladilar. Biz ise onlara oy kullanma hakkini verdik” seklinde konustu.

YSK’nin gerekli altyapilarini bu konuda tamamladigini söyleyen Erdogan, Türkiye’de sandik güvenligi için ne yapiliyorsa yurt disinda da yapiliyor. Her gün oylar çuvallara koyularak mühürleniyor ve büyük elçiliklere gönderilerek 6 ayri kilitli bir odaya koyuluyor. Bu kilidin anahtarlari temsilcilerde bulunuyor. Biri olmadan kapi kesinlikle açilamiyor. Muhalefet ise isi garantiye almak için sandik güvenligi diyor” dedi.

"14 Mayis’ta insallah yeni bir rekor kiracagimiza inaniyorum"

Seçimlere katilim oraninin bir yilda yüzde 19’dan yüzde 36’lara daha sonra yüzde 40’lara ulastigini ifade eden Erdogan, ”2018 seçiminde bu oran yüzde 50’leri asti. Son 21 yilda oy kullanmanin yaninda daha önce hayal edilemeyen pek çok adim attik. Teknolojinin imkanlarini kullanarak vatandaslarimin islemlerini elektronik ortamda kolaylastirdik” dedi.

Pasaport harçlarini yurtdisinda yasayan vatandaslar için yari yariya indirdiklerini söyleyen Erdogan, ”Türkiye’ye gelen vatandaslarin araçlarini ülkemizde kullanabilme sinirlarini 2 yila çikardik. Muhalefet yurtdisi ile ilgili bugüne kadar ne yapti. Biz birçok adimlari attik. Vatandaslarimiz 177 merkez ile 46 gümrük kapisindan oylarini kullanabilecek.

Son 21 yilda daha önce hayal dahi edilemeyen birçok adim attik. Türkiye’ye gelen vatandaslarimizin araçlarini sinirlar içerisinde kullanabilme sürelerini 2 yila çikardik.

Sandigi artik vatandasimizin ayagina götürüyoruz. 14 Mayis’ta insallah yeni bir rekor kiracagimiza inaniyorum” degerlendirmesinde bulundu.

Depremin yaralarinin sarildigini kaydeden Erdogan, sunlari söyledi;

“Azerbaycan ’Bin kalici konut yapmak istiyorum’ dedi.

Dün de onun temellerini attik. Dünyanin dört bir yanindaki vatandaslarimiz yardima kostular. Biz bu yapilanlari asla unutmayacagiz. Yaralarimizi da beraberce saracagiz. AFAD’imiz Kizilay’imiz bu süre içinde yogun bir çalisma içinde oldular. Arama kurtarma ekipleri ile çok iyi bir diyalogun içinde oldular. Tabii ölenlere Allah’tan rahmet, yaralilara sifa diliyorum. 14 tane köy evini sahiplerine teslim ettik. Bizim için önemli olan süratle buralarda kalici konutlarin yapilmasi. Hatay’da demir çelikten bir hastane yapimi var. Bunlari da 3-6 ay arasinda bu hastaneleri de bitirerek insanimiza kazandiracagiz.”

Türkiye’nin gücü arttikça vatandasin itibarinin da arttigini söyleyen Erdogan, ”Vatandaslarimdan ellerindeki gücü en iyi sekilde kullanmalarini istirham ediyorum. 14 Mayis bu bakimdan büyük önem arz ediyor. Muhalefet bizim insanimizi tanimiyor. Muhalefet, hükümetin basarilarini gören hiç kimseden hazzetmiyor. Bu zihniyeti milletimizin vicdanina havale ediyoruz” dedi.

Anketlerle ilgili degerlendirmede bulunan Erdogan, ”Su anda meydanlarin dili ile konusursak farkli bir tablo var. Meydanlarin dili derseniz hamdolsun 14 Mayis gümbür gümbür zafere gidiyoruz. Bunlara da baktigimiz zaman hamdolsun lehte bir havayi anketlerde de görüyoruz. Depremden dolayi anket yapmak zorlasti. Anketlerde de lehte bir tablo görüyoruz. Saha su ana digerlerinde böyle bir tablo yok. Saha da biz variz diyor arkadaslarimiz. Bu seçimde tabii biz farkli bir atak yaptik. Hepsini sahaya sürdük, aday yaptik. 17 18 tane bakan su an arazide. Onlar Bay Bay Kemal gibi palavra atmiyorlar, yapilmis olani konusuyorlar. Giresun’da findiga 4 dolar zam verecekmis. Aman Allah’im ne yalanlar. Izmir’de esiyor, gürlüyor. Simdi Izmir’de diyor ki daha iyi bir Izmir, daha iyi bir Ankara, daha iyi bir Istanbul” diye konustu.

Muhalefete tepki gösteren Erdogan, ”Bu tür yalanlarini biliyoruz da simdi Izmir’de diyor ki daha iyi bir Izmir, Ankara, Istanbul diyor. Ben buradan yurt disindaki kardeslerime sesleniyorum. 4 yildir Istanbul’u Ankara’yi siz yönetiyorsunuz daha iyi bir Istanbul’a getirebildiniz mi? Daha iyi bir Ankara getirebildiniz mi? Bunlar çöp, çukur... Ben görevi bunlardan aldigimda Istanbul çöptü. Ben bunlardan aldigimda Haliç’in dibindeki çamuru naklettik. Su anda orada çocuk parki var. Bununla kalmadik hemen Haliç’in kiyisinda Haliç Kongre Merkezi’nin temelini attik. Bunlar kültür sanattan bahsediyor ya ne kültür sanati ya kültür sanati da biz yaptik. Ayni durum simdi Izmir’de var. Körfez kokudan geçilmiyor. Ankara’da havalimani var. Melih Bey’in döneminde yapildi, yolu belediye yapti. Ankara havalimanina kavustu. Izmir’de havalimani yoktu. Adnan Menderes havalimanin yaptik. Istanbul-Izmir arasi 7 buçuk saatti 3 buçuk saatte indirdik. Iyi bir Izmir diyorsan iyi bir Izmir’i biz yaptik. Sag olsun burada Binali Yildirim’in da çok etkisi var. Sen ne yaptin de. Benim yurtdisindaki vatandasimin bunlari bilmesi lazim.

Geçenlerde HDP’den bir temsilci konusma yapiyor diyor ki; ’Biz Diyanet Isleri Baskanligini kapatacagiz’, neymis, yeni bir baskanlik kuracaklarmis. AK Parti’nin iktidar, Tayyip Erdogan’in Cumhurbaskani oldugu bir ülkede kesinlikle böyle bir seyi yapmalari mümkün degil, bunlara biz gereken cevabi veririz. Devletimiz vatandasimizin arkasindadir” dedi.

Avrupa’daki irkçi saldirilar

Almanya’daki Islam düsmanligi ayrimciligin Bati’da kanser gibi yayildigina vurgu yapan Erdogan, ”Bati bununla yüzlesme cesaretini henüz gösteremiyor. Almanya’da 8 vatandasimin hayatini kaybettigi NSU olayinda iç rahatlatici bir karar çikmadi. Tabii bunlarin biz takipçisi olacagiz. Mahkemelerde takip edecegiz, gerekirse uluslararasi mahkemelere götürecek, tazminat almaya çalisacagiz. Yurtdisinda Kuran’i Kerim’ e yönelik saldirilar atti. Bunlari takip edecegiz. Diyanet isleri Baskanligi bir dayanisma toplulugu olusturdu” degerlendirmesinde bulundu.

MIT’ten Suriye’de nokta operasyon

Büyük ve güçlü Türkiye’nin vatandaslari için gurur kaynagi olduguna dikkat çeken Erdogan, terör örgütlerini sindirdiklerini, bu mücadelenin Avrupa’nin güvenligine de katki sagladigini bildirdi. Erdogan, ”PKK/PYD ile sonuç alici mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. MIT, DEAS’in sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureysi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu sahis dün Suriye’de etkisiz hale getirildi.

Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrim yapmadan devam ediyor. ABD yapinca dünya konusuyor. MIT bizim dönemizde uluslararasi mücadele yön bir teskilat haline gelmistir. Teskilatimiz ayrica Amerikan ve Rus istihbarat teskilatlarinin görüsme yapacagi bir düzeye gelmistir. Eskiden bir Türkevi vardi biz bunu yeterli görmedik, BM’nin karsisina yeni bir Türk evi yaptik. Esir takasinda da olan Ukrayna ve Rusya lideriler ile olan olumlu havamiz Tahil koridorunda da iyi çalistirdik, çalistirmaya devam ediyoruz. Kamuda yurt disinda dogup büyüyen gençlerimizin istihdamini artiracagiz. Yurt disinda yetismis nitelikli beyinlerin ülkemizde istihdamini saglayacagiz” dedi.

2 bin yeni isçi alimi müjdesi

TTK’ya ait maden ocaklarinda 2 bin yeni isçinin yaz aylarinda ise baslamis olacagi müjdesini paylasan Erdogan, ”Kardemir’e önümüzdeki aylarda 600 yeni isçi alacagimizin müjdesini veriyorum. TEKNOFEST’teki katilimi görünce coskum, gençlige olan inancim artiyor. TEKNOFEST’e bugün 1,9 milyon katilim olmus. Yarin 2,5 milyonu bulur diyorlar. TEKNOFEST gençligi gümbür gümbür geliyor. Maalesef muhalefet bu TEKNOFEST olayina hala anlayamadi. Tutturmuslar bir sey Amerika’da birisiyle görüsmüsler. 14 -15 sene önce görüstüm. Dedim ki Türkiye’de yatirim mi yapmak istiyorsun buyur kapimiz açik. O günden bugüne ortada bu adam yok. Yapacaksan gel yap. Bay Bay Kemal diyor ki ben uçak fabrikasi kuracak adami da buldum. Senin görüstügün adamla görüseli oldu 15 sene. Ortada herhangi bir sey yok. Su anda Türkiye’de Baykar var, TUSAS’imiz var. Hepsi su anda üretiyor" açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA