Mardin'de Çiftçilere 175 Milyon TL Destek Saglandi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Midyat ilçesinde “Süt Sagim Makinesi ile Temiz ve Hijyenik Süt Üretimi Projesi” çerçevesinde çiftçilere süt sagim makinesi dagitimi töreninde yaptigi açiklamada, göreve geldikleri ilk günden bu yana çiftçilere 175 milyon TL destekte bulunduklarini belirtti.

Mardin'de Çiftçilere 175 Milyon TL Destek Saglandi
Mardin Midyat ilçesinde ‘Süt Sagim Makinesi ile Temiz ve Hijyenik Süt Üretimi Projesi” çerçevesinde yüzde 75 hibe destekli 174 üreticiye süt sagim makinesi dagitim töreni Halk Egitim Merkezi bahçesinde gerçeklestirildi.

Törene katilan Vali Demirtas, yaptigi konusmada göreve geldikleri ilk günden bu yana çiftçilere 175 milyon TL destekte bulunduklarini belirterek her zaman üreticilere desteklemeye devam edeceklerini söyledi.



Büyüksehir Belediye olarak çiftçilere dagitilmak üzere 1000 adet süt sagim makinesini satin aldiklarini belirten Vali Demirtas, makinelerin özellikle üreticilik yapan kadinlarin islerini çok kolaylastiracagini dile getirerek “Bunlarinin tamami Sayin Cumhurbaskanimizin bize saglamis oldugu imkanlarla bunlari yapiyoruz. Allah razi olsun ondan. Bir taraftan yollarinizi bir taraftan bu seyleri yapiyoruz.” dedi.

Törende üreticilere 12 bin ari kovani desteginde bulunacaklarini da müjdeleyen Vali Demirtas, belediyenin her kursunu vatandaslara harcadiklarini altini çizerek hiç israf yapmadiklarini dile ifade etti.

Vali Demirtas, konusmasinin ardindan makineleri dagitarak hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Üreticilerde, sagladiklari desteklerden dolayi Vali Demirtas’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA