Karadenizli Balikçilar Sezon Sonunda Aglarini Onariyor

Denizlerde 1 Eylül’de baslayan balik avi sezonunun 15 Nisan’da sona ermesine sayili günler kala Karadenizli balikçilar, yipranan aglarini bakima aldi. Sinop Iskelesi’nde onarim yapilan aglar dron ile havadan görüntülendi.

Karadenizli Balikçilar Sezon Sonunda Aglarini Onariyor
Türkiye’de önemli balikçilik sehirlerinden olan Sinop’ta balikçilar, 15 Nisan’da sona erecek sezonun bitimine sayili günler kala yipranan aglarini onarmaya basladi.

Emekli olduktan sonra çocuklugunda yaptigi balikçiliga devam eden 63 yasindaki Ömer Bal, aglarin tamirini yaptiklarini ve gelecek sezon için hazirliklara basladiklarini söyledi.



Ordulu balikçi Mehmet Karadeniz (56) ise, sezon boyunca teknede olduklarini belirterek, “Bu hamsi agi, bunun bakimini yapiyoruz, tamirini ediyoruz. Seneye hazirlik yapiyoruz. Görenler kolay gelsin diyor, soruyorlar bu ne agidir diye. Buranin insani böyle görüntülere alisiktir. Balikçilik buranin hayatidir. Bir hafta sonra sezon bitiyor, bittiginde ekiple beraber gidecegiz. Biz yedek motorda çalisaniz, ag kayigi denizde çalisiyor. Onlar da Nisan’in 15’inde bitirecek, ekiple birlikte gidecegiz” dedi.

Av sezonunun güzel basladigini ve bereketli devam ettigini söyleyen Resul Karadeniz, yilbasinda hamsinin bitmesinin ardindan bosta olan aglarin onarimina basladiklarini söyledi.

Kaynak: İHA