Merkezefendi 5 Ülkeden Gelen Gençleri Bulusturdu

Avrupa Gençlik Degisimi projesi ile 5 ülkeden Merkezefendi’ye gelen 35 ögrenci, Merkezefendi Belediyesi Pet Cafe ve Mama Üretim Tesisi ile 1. Sinif Atik Getirme Merkezini ziyaret etti.

Merkezefendi 5 Ülkeden Gelen Gençleri Bulusturdu


Türkiye Ulusal Ajansi’nin finanse ettigi Erasmus+ Gençlik Degisimi Projesi ‘Geri Dönüsüm’ projesi Merkezefendi’de gerçeklestirildi.

Pamukkale Uluslararasi Gençlik ve Egitim Dernegi’nin (PAUGED) organize ettigi projede, 5 ülkeden 35 genç katilimci Merkezefendi Belediyesi’nin iki önemli tesisini ziyaret etti. Proje çerçevesinde ilk olarak Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisini ziyaret eden ögrencilere mama üretimi tesisinde sokak hayvanlari için üretilen mamalarin hangi islemlerden geçtigi, nasil yapildigi ve dagitim asamalari hakkinda bilgiler verildi.



Daha sonra 1. Sinif Atik Getirme Merkezini ziyaret eden ögrenciler, yanlarinda getirmis oldugu geri dönüsüm malzemelerini ayristirarak atiklarin toplandigi alana atti. Ögrenciler atiklarin nasil ayristirildigi ve tesislerde neler yapildigi konusunda yetkililer tarafindan bilgilendirildi.
Kaynak: İHA