Yasli Adam Dolandirilmaktan Esi Sayesinde Kurtuldu

Sinop’ta 73 yasindaki bir vatandas kendisini ‘Komiser Kemal’ olarak tanitan kisilere 1 milyon TL parasini kaptirmaktan, esinin süphesi sayesinde kurtuldu.

Yasli Adam Dolandirilmaktan Esi Sayesinde Kurtuldu
Sinop kent merkezinde yasayan 73 yasindaki emekli Mustafa Taner, dün eve oldugu sirada telefon dolandiricilari tarafindan arandi. Kendisini ‘Komiser Kemal’ olarak tanitan telefondaki dolandirici, yasli adamin kimlik ve banka bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtigini söyledi.

Operasyon geregi verdikleri bir banka hesabina bütün birikimini göndermesi gerektigini söylemesi üzerine panikle Sakarya Caddesi’ndeki banka subesinin yolunu tutan yasli adam, durumdan süphelenerek 112’yi arayan esi sayesinde dolandiricilara 1 milyon TL’sini kaptirmaktan kurtuldu.

Dolandirilmak üzereyken kurtulan M.T., emniyetteki ifadesinde, “Telefonum çaldi, açtigimda ‘bu aradigimiz numara sizin adiniza mi kayitli’ dedi, ben de evet dedim. ‘Biz emniyetten ariyoruz, bankadaki hesabiniz ve kimlik bilgileriniz FETÖ’cülerin eline geçti’ dediler. Hangi bankayla çalistigimizi, mevduat hesabimizin hangi bankada oldugunu sordu. Hep ‘babacigim’ diye hitap ediyordu bana, ‘babacigim giyinip hazirlandiktan sonra ben giyindim hazirim dersin’ dedi.

‘Esine de söyle, bankaya gittiginizi kimseye söylemeyin, soran olursa bir isimiz var dersiniz, banka lafini etmeyin kimseye’ dedi” ifadelerini kullandi.

‘Operasyonu baltalamis olursunuz’ dedi

M.T., telefonla görüstügü kisiye emniyete giderek durumu sormak istedigini söylediginde, ‘bütün suçlamalari kabul edersiniz, operasyonu baltalamis olursunuz’ dedigini ve kendisini azarlamaya basladigini kaydetti.

Esinin de bu sirada 112’yi aradigini, gerçek polislerin geldigini söyledi.

Kaynak: İHA