Diyarbakir'da PKK Ve HDP Magduru Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Çocuklarinin PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirildigini söyleyen ailelerin evlat mücadelesi bin 336 gündür HDP il binasi önünde devam ediyor.

Diyarbakir'da PKK Ve HDP Magduru Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlatlarini umutla bekleyisi bin 336 gündür sürüyor.

Kizi Gülcan’a kavusma ümidiyle kararli bir sekilde evlat nöbetinde olan baba Necmettin Biçer, çadira geldikten sonra HDP’lilerin kepenk kapatip kaçip gittiklerini söyledi.



Engelli kiziyla birlikte nöbette oldugunu belirten Biçer, “Diyarbakir anneleri, babalari olarak Kürt’üz, kendimizi inkar etmiyoruz. Devletimizin Kürt’üyüz. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmaktan da gurur ve onur duyuyorum. Ama maalesef bugüne kadar HDP’nin ve PKK’nin zulmettigi Kürtler oldu. Kürtler üzerindeki bu baskiyi kaldirsalar herkes rahat yasayacaktir” dedi.

Buradan ayrilmayacaklarini vurgulayan Biçer, “HDP’liler iyi bilsinler. Onlar nereye kaçarsa kaçsin biz buradayiz. Onlarin kapisindayiz. Eger insan olsalardi kapilarini kapatip gitmezlerdi” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA