Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Bürokratken Beni Görevden Almak Isteyenlere Süleyman Demirel Karsi Çikti'

Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, Isparta’da düzenlenen millet bulusmasinda, “Bürokratken en çok beni tutan dönemin Cumhurbaskani rahmetli Süleyman Demirel’di. Bulmussunuz böyle temiz, dürüst bir adam neden görevden almak istiyorsunuz diye benim kararnamelerimi hep geri gönderirdi ve beni makamimda tutardi” dedi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Bürokratken Beni Görevden Almak Isteyenlere Süleyman Demirel Karsi Çikti'
CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, 14 Mayis seçim çalismalari çerçevesinde Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda millet bulusmasi gerçeklestirdi. Yaptigi konusmada 9. Cumhurbaskani Süleyman Demirel ile çok çalisma firsati buldugunu dile getiren Kiliçdaroglu, “Bürokratken en çok beni tutan dönemin Cumhurbaskani rahmetli Süleyman Demirel’di. Dönemin pek çok bakani beni bulundugum görevden almak istedi ve kararnameyi Çankaya’ya gönderdi. Cumhurbaskanimiz Süleyman Demirel bulmussunuz böyle temiz, dürüst bir adam neden görevden almak istiyorsunuz diye benim kararnamelerimi hep geri gönderirdi ve beni makamimda tutardi. Iyi bir devlet adamiydi, kendisiyle uzun süre çalisma firsati buldum. Gelirler Genel Müdürlügünde, BAGKUR Genel Müdürlügünde, müstesar yardimciliginda pek çok alanda birlikte çalisma imkani buldum. Dolayisiyla hepinizin huzurunda kendisini rahmetle aniyorum” dedi.

Ilk kez sandiga gidecek yeni genç seçmene seslenen Kiliçdaroglu, “23 bin 175 genç ilk kez sandiga gidecek oy kullanacak. Yapacaginiz bir sey var sandiga gideceksiniz elinizi vicdaniniza koyacaksiniz ve degisimden, demokrasiden yana oy kullanacaksiniz simdi bunun sizden sözünü istiyorum. Size söz veriyorum bahari ve huzuru getirecegim. Gençler size söz veriyorum beni rahatça elestirebileceksiniz” dedi.



“Iki yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi, Suriye’ye ugurlayacagiz”

Seçim vadelerinde mültecilere deginen Kiliçdaroglu, “Söz verdim en geç iki yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi, Suriye’ye ugurlayacagiz. Onlar, yanlis bir politika izlediler, yanlis yaptilar, hata yaptilar. Askerlik yaptik askerlikte kural su; sinir namustur, sinirin güvenligi vardir. Siniri yol geçen hanina çevirdiler. Her önüne gelen geçti. Ama söz veriyorum iki yil içinde onlari Suriye’ye ugurlayacagim” seklinde konustu.

Sinan Ates ve Gaffar Okkan’in katillerini yargiya teslim edeceginin sözünü veren Kiliçdaroglu, "Ankara’nin göbeginde bir genç vuruldu. Bir akademisyen vuruldu. Sinan Ates ve Ankara’nin göbeginde herkesin gözünün önünde vuruldu. Katillerini uzun süre acaba kim diye bulamadilar. Birilerinin sakladigini gayet iyi biliyoruz. Sözüm söz, Isparta’ya söz, Türkiye’ye söz. Allah nasip eder de o makama oturdugumda Sinan Ates’in de Gaffar Okkan’in da katillerini kulaklarindan tutup yargiya teslim edecegim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA