Karaman'da 156 Kentsel Dönüsüm Konutu Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Karaman’in Ermenek ilçesinde riskli alan dönüsüm projesi çerçevesinde yapilan 156 konut düzenlenen kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi.

Karaman'da 156 Kentsel Dönüsüm Konutu Hak Sahiplerine Teslim Edildi
Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezi Toplanti Salonunda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Murat Yilmaz ve AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser’in konusmalari ile baslayan tören, Vali Tuncay Akkoyun’un konusmasi ile devam etti. Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, projenin titizlikle yürütüldügüne dikkat çekerek, rezerv yapi alani belirlenirken her türlü teknik analizlerin yapildiginin imar plani, parselasyon plani, bölge mimarisine uygun mimari proje, statik proje gibi çalismalarin hassasiyetle yürütüldügünün ve kentsel dönüsümün özenle tamamlandiginin altini çizdi. Vali Akkoyun, "Ülkemizde meydana gelen geçmis depremlerde ve son olarak asrin felaketi Kahramanmaras depremlerinde bir kez daha sahit olduk ki; Toplu Konut Idaresi (TOKI) tarafindan insa edilen her bir yapi, deprem imtihanindan alninin akiyla çikti. Bugün devletimiz, vatandaslarimizin sadece konut ihtiyacini karsilamiyor, yeni imkanlari da insanlarimizin kullanimina sunuyor. Devletimiz, vatandaslarimizin barinma ihtiyacini karsilamanin yani sira; parkiyla, bahçesiyle ve çesitli sosyal donatilariyla adeta çok yönlü yasam alanlari insa ediyor” ifadelerini kullandi.

"Bizim için en büyük kar, vatandaslarimizin yürekten gelen duasidir, yüzlerinizdeki tebessümdür"

Vali Tuncay Akkoyun söyle devam etti:

“Bizler, vatandaslarimizi yasam standartlari yüksek huzurlu bir yuvaya kavusturmanin ve her zaman oldugu gibi yüreklerinde bir sevinç olmanin gayreti içerisindeyiz. Bizim için en büyük kar; vatandaslarimizin, hemsehrilerimizin yürekten gelen duasidir, yüzlerinizdeki tebessümdür. Bizim için en büyük sevinç; hanelerinizde mutluluk içerisinde saglikla, huzurla ve konforla yasamlarinizi sürdürmenizdir. Bizler için esas olan eser ortaya koymak, ihya etmek ve is üretmektir. Mevlana Hazretlerinin ifade ettigi gibi ’Kamil odur ki, koya dünyada bir eser, eseri olmayanin yerinde yeller eser.’ Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde eserlerimizle, yaptiklarimizla ve ürettiklerimizle güzel ülkemizi ve aziz sehrimizi sanayiden tarima, kültürden sagliga, ulasimdan egitime her alanda kalkindirmaya, gelistirmeye devam ediyoruz, bundan sonra da devam edecegiz. ’Türkiye Yüzyili’ bu fikirler, bu düsünceler üzerine yükselecektir. Buna yürekten inaniyoruz.”

Vali Tuncay Akkoyun’un konusmasinin ardindan Ermenek’te insa edilen 156 konutun kura çekimi yapildi. Törene, Vali Tuncay Akkoyun’un yani sira Hazine ve Maliye Eski Bakani Lütfi Elvan, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser, Sariveliler Kaymakam Vekili Mehmet Bircan, Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürü Daire Baskani Osman Özbayrak, Ermenek Belediye Baskani Mustafa Bozcu, Güneyyurt Belediye Baskani Ahmet Ari ve Kazanci Belediye Baskani Muhittin Tuncel ile daire müdürleri ve hak sahipleri katildi.

Kaynak: İHA