Safranbolu Tulpar Takimi 'TEKNOEYE' Projesi Ile TEKNOFEST'te

Safranbolu Sehit Murat Akdemir Anadolu Imam Hatip Lisesi "TULPAR" Robotik Takimi, Engelsiz Yasam Teknolojileri Lise Kategorisinde Istanbul 2023 TEKNOFEST Finallerinde yarisiyor.

Safranbolu Tulpar Takimi 'TEKNOEYE' Projesi Ile TEKNOFEST'te
"TEKNOEYE" isimli Proje ile görme engellilerin toplu tasima araçlarini yardim almadan daha etkin kullanabilmesine ve önlerindeki nesneleri seslendirerek görme engelli bireye bildirmeyi amaçlayan uygulama ile görme engellilerin sosyal hayata etkin katilimlarina katkida bulunmak hedefleniyor. Toplu tasima araçlarina entegre çalisacak uygulama araç sürücülerinin telefonlarina, engelli bireylerin bekledikleri durak konumunu göndererek görme engelli bireyin dogru araca binmesi saglanmakta. Ayrica uygulamaya eklenen yapay zeka eklentisi sayesinde cep telefonlarinin kamerasi ile engellilerin cisimleri algilamasi ve engelliye bildirilmesi saglanmakta.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, "2023 TEKNOFEST yarislarina ilçemizden basvuru ve katilim sayisi her geçen yil katlanarak artmaya devam ediyor. Bu anlamda ilçemizde güzel bir sinerji olustu. Ülkemizdeki TEKNOFEST heyecani Safranbolu’daki okullarimizi ve ögrencilerimizi de sardi. Ögrencilerimiz artik egitim ögretim süreçleri ile birlikte hayatimizi kolaylastiracak teknolojik buluslara ve yeniliklere kafa yoruyor, gelecege yönelik projeler gelistiriyor, böylece hem kendilerini gelistirip gelecege donanimli bir sekilde hazirliyorlar hem de ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkilar sunuyorlar. Böylesine anlamli ve önemli bir alanda gönüllü olarak projeler üreten, teknolojik ürünler ortaya koyan ve ilçemizi TEKNOFEST finallerinde basari ile temsil eden tüm ekiplerimizi, ekiplerde bulunan ögretmen ve ögrencilerimizi cani gönülden kutluyor, basarilar diliyorum"dedi.

Kaynak: İHA