Bakan Kurum Açiklamasi 'Bizim Icraatlarimizin Uzandigi Noktaya Onlarin Hayalleri Bile Ulasamaz''

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Bu millete karsi vazifesini yapamayanlar, verdigi sözleri tutmayanlar ne diyor? ’Nasil yapacaksin 1.5 milyon konutu, nasil tasiyacaksin insanlari?’ Bizim icraatlarimizin uzandigi noktaya onlarin hayalleri bile ulasamaz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Bizim Icraatlarimizin Uzandigi Noktaya Onlarin Hayalleri Bile Ulasamaz''
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Bagcilar meydaninda düzenlenen ‘Büyük Bagcilar Mitingi’nde halka seslendi. Bakan Kurum, “Bu meydani dolduran kalabalik adeta 14 Mayis zaferini müjdeliyor. Bu meydandaki cosku, ask ve muhabbet bizleri ne kadar mutlu etse de kalbimiz hala hüzünlü. Çünkü Kahramanmaras merkezli depremde 50 binden fazla kardesimizi kaybettik. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 120 bin konutumuzun temellerini attik ve ilk konutlarimizi hak sahibi kardeslerimize teslim ettik. Ülkemiz bir deprem ülkesi. Istanbul bir deprem sehri. Bize düsen aziz Istanbul’umuzu, aziz Bagcilar’i depreme karsi dirençli hale getirmektir. Bagcilar’i kentsel dönüsümün merkezi haline getirmektir. Çünkü Bagcilar vefalidir. Çünkü Bagcilar her seyin en güzeline layiktir. Çünkü Bagcilar, daima Türkiye’nin yaninda durmustur. Bizim Bagcilar’a, sizlere, kadinlarimiza, gençlerimize borcumuz var ve bu borcu ödemek için var gücümüzle çalisacagiz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 2012 yilinda ’Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüsüm’ demistik. Simdi de ’Istanbul’un büyük dönüsümü’ diyoruz. Sen evini dönüstür, yarisi bizden diyoruz. Yarisi bizden kampanyamizin 3. gününde de Istanbul’umuzda 301 bin 500 bagimsiz bölüm için yapilan toplam basvuru sayisi 49 bin 597’ye ulasti. Bagcilar’imizdaki basvuru sayisi da su anda 2 bin 938. Ben milletimizin dönüsümde kararli olduguna inaniyorum, 29 Mayis’a kadar bu sayinin çok daha artacagina inaniyorum” dedi.



"21 yenileme alaninin 4’üne 23 dava açan zihniyet bu zihniyettir’’

Bagcilar’da 10 riskli alanda 33 bin 927 riskli yapi oldugunu söyleyen Bakan Kurum, “Bakin, su anda buralarda 150 bine yakin vatandasimiz yasiyor. Yani, bizim Bagcilar’da bir an önce bu binalari dönüstürmemiz lazim. 26 gün önce Bagcilar Demirkapi’daki Albayrak Sitesi’nde 822 konut ve 45 dükkanimizi sizlere armagan etmistik. Anahtarlari teslim etmeye devam ediyoruz. Yine Demirkapi’da 11 bloktan olusan As Burçaklar Sitemiz var. Burada da yarisi bizden diyor, kentsel dönüsüme basliyoruz. Ayrica Yenimahalle Ece Sitesi’nde, Fatih Mahallesi Demircan Sitesi’nde projelendirme çalismalarimiz tamamlandi. 600 konut, 67 dükkan yapacagiz. Insallah hiçbir magduriyet yasanmadan, sizin rizanizi alarak dönüsüm çalismamiza baslayacagiz. Yillardir Bagcilarli kardeslerimizin, özellikle Kemalpasa ve Göztepe mahallelerimizde yasayan 90 bin kardesimizin dört gözle bekledigi bir müjdeyi de buradan paylasmak istiyorum. Kemalpasa’daki riskli alanlarimizin planlarini ve Göztepe’deki yan yol planlarini onayladik. Bagcilar’daki 11 bin bagimsiz bölüm, dönüsümdeki donati alaninda kaliyordu. Burada yasayan kardeslerimizi 1.5 milyonluk büyük Istanbul dönüsümünde ISTOÇ’un hemen arkasinda yapacagimiz rezerv konutlara yerlestirecegiz. 1999 depreminde az hasarli 158 binadaki bagimsiz bölümü de ’yarisi bizden’ kampanyamizla dönüstürüyoruz. Mahmutbey’de 350 ahsap rezerv konut insa edecegiz. Burasi hem mimarisiyle hem yapi malzemesiyle örnek olusturacak, hem de rezerv konut olarak kullanilacak. Simdiden Bagcilar’imiza hayirli ugurlu olsun. Bagcilar’imiza sehir kütüphanesi ve tiyatro yapma karari aldik. Bakanlik olarak Bagcilar’in gençleri için 20 milyon TL destek veriyoruz. Kirazlibend’deki 200 dönümlük alanda bir millet bahçesi yapacagiz. Kardeslerim, biz insa edecegiz diyoruz. Bu millete karsi vazifesini yapamayanlar, verdigi sözleri tutmayanlar ne diyor? ’Nasil yapacaksin 1.5 milyon konutu, nasil tasiyacaksin insanlari?’ Bizim icraatlarimizin uzandigi noktaya onlarin hayalleri bile ulasamaz. Buradan tüm açikligiyla milletimize ilan ediyorum. Tüm dönüsüm alanlarini bölüsmüsler. Meral Aksener Beykoz Tokatköy’de, CHP’li Engin Özkoç Hendek’te, IBB’nin Baskani Esenler’de, HDP’li vekiller Istanbul Tozkoparan’da kentsel dönüsüme savas açtilar. 21 yilda Bakanlar Kurulu tarafindan ilan edilen 279 riskli alan kararinin 81’ine 800’ü askin dava açan güruh bu güruhtur. 21 yenileme alaninin 4’üne 23 dava açan zihniyet bu zihniyettir. 181 kentsel dönüsüm alanindan 34’ünü durduran zihniyet, iste bu köhnemis CHP zihniyetidir. Bu aziz millet her seyi ayan beyan görmektedir, 14 Mayis’ta da bu zihniyete tokadi sandikta atacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA