Cumhurbaskani Erdogan Duyurmustu, Ücretsiz Seyahatler Basladi Açiklamasi Vatandaslar YHT Garina Akin Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren (YHT) ile mayis sonuna kadar seyahatlerin ücretsiz olacagi açiklamasinin ardindan vatandaslar, tren garlarina akin etti. Ücretsiz seferlere baslayan Ankara-Sivas Yüksek Hizli Treni’nin (YHT), 43 ilin geçis güzergahinda olan Kirikkale garinda da yogunluk yasandi.

Cumhurbaskani Erdogan Duyurmustu, Ücretsiz Seyahatler Basladi Açiklamasi Vatandaslar YHT Garina Akin Etti
Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu ve AK Parti milletvekili adaylarinin katilimiyla düzenlenen törenle dün hizmete açilan Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren (YHT) ile vatandaslar, konforlu olarak seyahat ediyor.

Kirikkale YHT Gari’nda düzenlenen açilisa rahatsizligi sebebiyle katilamayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ankara, Kirikkale, Yozgat ve Sivas, Yüksek Hizli Tren Hatti’nin mayis ayi sonuna kadar ücretsiz olacagini sosyal medya hesabindan duyurmasinin ardindan vatandaslar, tren garlarina akin etti. Ücretsiz seferlere baslayan Ankara-Sivas Yüksek Hizli Treni’nin (YHT), Kirikkale garinda da yogunluk yasandi.

"2,5 saatlik bir yolu suanda hizli trenle 45 dakika da gidecegiz"

Kirikkale’de ögretmen oldugunu ifade eden Kübra Çelik, "Yozgatliyim, Kirikkale’de ögretmenlik görevi yapiyorum. Vatanimiz ve milletimiz için gerçekten güzel bir hizmet. Simdi de ben memleketime gidiyorum. Gerçekten de her ayrinti düsünülmüs. Çok begendik devletimiz sag olsun. Ben daha önce karayolu ile de çok gittim. Zaten ögretmen oldugumuz için sürekli seyahatlerimiz oluyor. 2,5 saatlik bir yolu suanda hizli trenle 45 dakika da gidecegiz. Bu da gerçekten baya süre anlaminda güzel" diye konustu.

Gezmek için Kirikkale’ye hizli tren ile geldigini belirten Yilmaz Savas adli vatandas, "Bunu yapan devletimizden ve hükümetimizden Allah razi olsun. Yozgat’tan Kirikkale’ye gezmeye geldik. Tekrar dönüyoruz çok tesekkür ediyorum Allah razi olsun. Devletimize milletimize Allah hayirli ugurlu eylesin" ifadesini kullanirken, Feyzullah Çelik ise, "Devletimiz ve vatanimiz için güzel bir uygulama. Ücretsiz olmasi da vatandasimiz için daha iyi" dedi.

Kaynak: İHA