Bakan Akar Açiklamasi 'Zincirleri Parçalamaya Devam Edecegiz'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “PKK/YPG, FETÖ ve DEAS gibi terör örgütleri ile bizi paçalarimizdan çekmeye, ilerlememizi engellemeye çalisiyorlar. Bugüne kadar bütün bu zincirleri parçaladik, parçalamaya devam edecegiz” dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Zincirleri Parçalamaya Devam Edecegiz'
AK Parti’den Kayseri Milletvekili Adayi, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Pinarbasi ve Sariz ilçelerinde vatandaslarla bir araya geldi. Halkin yogun ilgisiyle karsilanan Bakan Akar, ilçelerde yaptigi konusmalarda, Türkiye’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde uluslararasi alanda özne haline geldigini belirtti.

Güçlü ve büyük Türkiye için yürüyüslerini sürdürdüklerini aktaran Akar, “Birtakim masalarla, araçlarla, kuklalarla bu asil yürüyüsü durdurmak için gayret gösteriyorlar. Bunun en basinda gelen araç PKK/YPG terör örgütü. PKK/YPG, FETÖ ve DEAS gibi terör örgütleri ile bizi paçalarimizdan çekmeye, ilerlememizi engellemeye çalisiyorlar. Bugüne kadar bütün bu zincirleri parçaladik, parçalamaya devam edecegiz” diye konustu.

Mehmetçigin zorlu arazi ve hava sartlarinda terörle mücadelesini kararlilikla sürdürdügünü aktaran Akar, “Mehmetçik 85 milyon vatandasimizi bir ve tek olarak görüp onlarin refahi ve huzuru için yaz-kis, gece-gündüz demeden zorlu arazi sartlarinda ne gerekiyorsa yapti, yapmaya devam ediyor” dedi.



“Biz hiçbir zaman sehitlerimizin kanini yerde birakmadik, birakmayacagiz"

Sehitlere rahmet, gazilere sifa dileklerini belirten Bakan Akar, “Biz hiçbir zaman sehitlerimizin kanini yerde birakmadik, birakmayacagiz. Onlarin kiymetli ailelerinin gözyaslarinin hesabini sorduk sormaya devam ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Bu sirada salonda bulunan bir sehit babasi ayaga kalkarak, “Benim çocugumun kanini yerde birakmadiniz. 11 gün sonra hesabini sordunuz. Allah sizden razi olsun” derken, Bakan Akar da sehitlere bir kez daha rahmet dileyerek, “Hangi delige girerse girsinler peslerindeyiz. Tüm sehitlerimizin kanlarinin hesabini sorduk, soruyoruz” karsiligini verdi.

Türk Silahli Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler oldugunu vurgulayan Akar, sunlari söyledi;

“Içeriden ve disaridan bazi fitne odaklari bunu çarpitiyor, operasyonlarin sanki ‘Kürt kardeslerimize yönelikmis’ gibi algi olusturmaya çalisiyorlar. Bu tamamen yalan. Böyle bir sey asla söz konusu degil. Türkler ve Kürtler kardestir, 85 milyon birdir ve beraberdir. Tek yumruk, tek yürektir. Biz yüzyillarca hep beraber yasadik, ekmegimizi paylastik, Milli Mücadele’yi birlikte yaptik, sehitliklerde birlikte yatiyoruz. Biriz, beraberiz. Bu birligimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Teröristlerin Türk adaletine teslim olmaktan basta çarelerinin olmadigini ifade eden Akar, “40 yildan beri asil milletimizin basina musallat olan bu terör belasindan ülkemizi kurtarmakta azimli, kararli ve buna da muktediriz” dedi.



"Bu kazanimlarin kaybedilmesi bizi 30 sene geriye götürür"

Seçimlerle ilgili milletin ferasetine güvendiklerini belirten Bakan Akar, “Biz ülkemizin bekasi ve refahi diyoruz” dedi.

Terörle mücadele gelinen noktaya dikkati çeken Akar, “Önemli kazanimlarimiz var. Simdi birileri çikmis, ‘Bebek katillerini tahliye edecegiz, teröristleri birakacagiz’ diyor. Bu kazanimlarin kaybedilmesi bizi 30 sene geriye götürür. Terörle mücadeleyi yine eski döneme döndürür. Terör örgütü PKK/YPG hiçbir sekilde Kürt kardeslerimizin temsilcisi degil. Onlari temsil edemez. PKK, Kürtlerin temsilcisi olamaz. Bunlar terörist. Bunlar yabanci güçlerin oyuncagi, masasi, maymunu, kuklasi. Bunlara söz veren, bunlarla görüsen, pazarlik yapanlar var. Bu kabul edilemez. Bu kadar mücadeleden sonra, geri dönüsümüz mümkün degil. Bu konuda milletimizin aklina, ferasetine sonuna kadar güveniyoruz" ifadelerini kullandi.

Milletin bunlari gördügünü, sandigin basina vardiginda da sagduyusuyla oyunu kullanacagini belirten Akar, söyle devam etti:

“Teröristler bir otobüse binmis. Otobüsün direksiyonu teröristlerde. Arkasina HDP oturmus. Onun da arkasina Millet Ittifaki oturmus. Hep beraber gidiyorlar. 85 milyona, Türkiye’ye karsi gidiyorlar. Buna bu millet müsaade etmeyecek. Bu otobüste tanidik kisiler de var. Daha önce bizlerle oturan, konusan, fikirleri, duygulari paylasan, ‘Teröre karsiyiz’ diyenler var, ayni otobüste. Bir koltuk için deger mi? Allah akil, fikir versin. Insallah yanlistan döner, hatalarini düzeltirler.”

Bakan Akar, konusmasinin ardindan vatandaslarla tek tek sohbet ederek taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA