Valilikten Seçim Aracina Silahli Saldiri Iddialarina Yalanlama

Sanliurfa Valiligi, Deva Partisi milletvekili adayinin aracina yönelik gerçeklestirildigi iddia edilen saldiriyi yalanladi.

Valilikten Seçim Aracina Silahli Saldiri Iddialarina Yalanlama
Valilik tarafindan yapilan açiklamada, “Sanliurfa’da, Deva Partisinin seçim aracina saldiri yapildigi iddiasi üzerine kamuoyu açiklamasi yapma geregi duyulmustur. 23.04.2023 tarihi saat 23.28 siralarinda, Deva Partisi Milletvekili Adayi Ahmet Tüysüz 112 Acil Çagri Merkezini arayarak seçim araci ile seyir halinde iken araçlarinin lastik kismina mermi isabet etmis olabilecegini ihbar etmistir. Konuya dair yapilan arastirmada, bahse konu seçim aracinin sag arka lastiginin patlak oldugu ve jantinin zarar gördügü anlasilmis, sonrasinda bilirkisi esliginde lastik açilarak incelemeler yapilmis, ancak silahla ates edildigine dair bir bulguya rastlanmamistir.

Bunun üzerine, bahse konu olan alani kapsayacak sekilde, 250-300 metrelik alanda gerekli arastirmalar yapilmis, bos kovan ve mermi çekirdegi tespit edilmemis, lastige zarar vermis olabilecegi düsünülen 8 santimetre uzunlugunda bir metal parça bulunarak incelenmek üzere muhafaza edilmistir. Durum, emniyet ekiplerimizce parti görevlilerine açiklanarak geçmis olsun dileklerinde bulunulmus, ifadelerine basvurulmak üzere parti görevlileri emniyete davet edilmistir.

Ancak gerekli incelemeler henüz tamamlanmamisken, sosyal medya platformlarinda bazi art niyetli kisilerce bu durum, ’Deva Partisi aracina saldiri yapildi’ seklinde lanse edilmistir. Olay, emniyet güçlerimiz tarafindan sorusturulurken, kamuoyuna seçim aracina silahla saldiri gerçeklestirildigi seklinde açiklamalar yapilarak halkimizi yaniltmaya yönelik davranislarda bulunulmasina, sagduyulu Sanliurfali vatandaslarimizin prim vermeyecegi asikardir. Seçim sürecinde kamuoyuna bilgi paylasimi yapilirken sorumluluk sahibi olanlari sagduyulu olmaya davet ediyoruz. Sosyal medya platformlarinda asilsiz provokatif eylemlerde bulunanlar hakkinda gerekli yasal islemler, ilgili makamlar tarafinca yapilacaktir.

Milletimizin sandik basindaki özgür iradesine sahip çikmak, bize düsen en temel vazifelerdendir. 14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerini sehrimizde kazasiz belasiz bir sekilde, selamet ortami içerisinde tamamlayabilmek, seçimleri ilimizde huzur içinde yapabilmek ve bu hususta herhangi bir provoke durumun yasanmamasi için tüm güvenlik tedbirleri tarafimizca alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA