Vali Yazici Açiklamasi '2023 Yili Tüm Ülke Vatandaslarinda Pik Yaptigimiz Bir Yil Olacak'

Antalya Valisi Vali Ersin Yazici, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek’i agirladi. Yazici, 2023 yilindaki yükselen turizm verilerine dikkat çekerek, “2023 yilinda yükselen bir turizm grafigimiz var. 2023 yili turizm sezonu, tüm ülke vatandaslarinda pik yaptigimiz bir yil olacak. Insallah Çek vatandaslar da bunlarin içinde olacak” dedi.

Vali Yazici Açiklamasi '2023 Yili Tüm Ülke Vatandaslarinda Pik Yaptigimiz Bir Yil Olacak'
Vali Ersin Yazici, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek’i makaminda kabul etti. Ziyarette Valilik seref defterini imzalayan Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, iki ülke arasindaki iliskiler ile turizm konularinda görüs alisverisinde bulunarak her konuda iliskileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Görüsmede Çek Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Yeliz Gül Ege hazir bulundu.

Sözlerine Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vacek’i Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonu olan Antalya’da misafir etmekten mutluluk duydugunu ifade ederek baslayan Vali Yazici, “Burasi denizi, kumu, günesi, dogasi ve tarihiyle çok özel bir yer. Sizi turizmin baskenti Antalya’mizda misafir etmekten son derece mutluluk duyuyoruz” seklinde konustu.



"Insallah Çek vatandaslar da bunlarin içinde olacak"

Is birligi noktasina vurgu yapan Vali Yazici, sunlari kaydetti:

“Geçtigimiz yil sehrimizi hava yoluyla 13,5 milyon civarinda turist ziyaret etti. Bu yil da turizm sayilarimiz oldukça iyi gidiyor. 2019’da sehrimizi 350 bin civari Çek Cumhuriyeti vatandasi ziyaret etti. 2019 yili turizm verilerinde pik yaptigimiz bir yildi. 2023 yilinda da yükselen bir turizm grafigimiz var. 2023 yili turizm sezonu, tüm ülke vatandaslarinda pik yaptigimiz bir yil olacak. Insallah Çek vatandaslar da bunlarin içinde olacak. Bu noktada da is birligi büyük önem arz ediyor.”

"En uygun fiyata en kaliteli hizmetini sunuyoruz"

Antalya’nin 700 bine yakin yatagi ile Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olduguna dikkat çeken Vali Yazici, “Turizm noktasinda dünyanin en kaliteli ve en uygun hizmeti sehrimizde veriliyor. Hizmet sunumunda, otellerimiz ve turizm sektöründeki tüm firmalarimiz, dünyanin en üst standartlarinda hizmet sunuyor. En uygun fiyata en kaliteli hizmetini sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

"Güvenligi bize emanet"

Güvenligin kendileri için olmazsa olmaz oldugunu söyleyen Vali Yazici, “Antalya’mizda dünyanin birçok farkli yerinden misafir agirlamaktayiz. Antalya’miz Türk turizmine en büyük katki sunan sehir. Sehrimizi ziyaret eden misafirlerimizin güvenligi bize emanet. Güvenliklerini temin etmeyi önemsiyoruz. Insanlar güvenli olmayan bir yere asla gitmez. Güvenlikle ilgili tehditler varsa bir kisi oraya asla seyahat etmez. Bu yüzden turizmin ön sartinin güvenlik oldugunu, güvenli bir ortam oldugunu çok iyi biliyoruz” diye konustu.



"Is birligine haziriz"

Iki ülke arasindaki iliskileri her konuda daha da gelistirmek için is birligine hazir oldugunu söyleyen Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vacek, “Iki ülke arasindaki iliskileri daha da güçlendirmek için her zaman is birligine haziriz. Ülkemizden Antalya’ya ortalama 350 bin civari turist geliyor. Bu sayiyi artirmak için ortak çalismalar yürütebiliriz” ifadelerine yer verdi.

"Saglik altyapimizi güçlendirmeye devam edecegiz"

Türkiye’nin güçlü bir saglik altyapisi olduguna dikkat çeken Büyükelçi Vacek, özellikle Türkiye’nin ve Antalya’nin pandemi sürecini basarili bir sekilde atlattigina dikkat çekti. Saglik alaninda özellikle Türkiye’de son yillarda yapilan yatirimlarla güçlü bir saglik altyapisinin oldugunu vurgulayan Vali Yazici, sunlari kaydetti:

“Saglik alaninda özellikle son yillarda ülkemizde büyük yatirimlar var. Bin 200 yatakli Antalya Sehir Hastanemizde çok kisa zamanda hizmete girecek. Antalya nüfusuna göre en fazla özel hastaneye ve en fazla özel hastane yatak kapasitesine sahip sehir. Devlet ve özel sektör ortakligiyla birlikte güçlü bir saglik altyapimiz var. Saglik alaninda yeni yatirimlarimiz devlet olarak devam ediyor. Manavgat’ta da yeni bir devlet hastanesi için çalismalarimiz basladi.

Saglik altyapimizi güçlendirmeye devam edecegiz.”

Görüsmenin sonunda Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vacek, Vali Yazici’ya misafirperverligi ve is birligi için tesekkür etti.
Kaynak: İHA