Tarsus Sehir Tiyatrosu 'Masal Günleri' Adli Çocuk Oyununu Sergiledi

Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda Ayse Lebriz Berkem’in yazip yönettigi çocuk oyunu olan ’Masal Gülleri’nin prömiyerini çocuklarin ve velilerin yogun katilimiyla gerçeklestirdi.

Tarsus Sehir Tiyatrosu 'Masal Günleri' Adli Çocuk Oyununu Sergiledi
Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu Ayse Lebriz Berkem’in yazip yönettigi, Seçil Dedeyi’nin yardimci yönetmenligini yaptigi ve Hacer Öner’in oynadigi ’Masal Gülleri’ çocuk oyununun prömiyerini gerçeklestirdi. Özellikle çocuklarin heyecan ve merak duyabilecekleri seyirlik oyun olan ’Masal Gülleri’nde, Gül karakterinin çevresine ve dogaya olan meraki, bahçesindeki güllerle kurdugu içten arkadasligindan yola çikarak denizalti ve gökyüzünde neler oldugunu merak etmesiyle gittikçe büyümesini konu aliyor.

Mayis ayi boyunca sahnelenecek

Çocuklarin heyecanla izledigi oyunda dekor, görsellik, kuklalar, müzik ve isik tasarimlari hayal güçlerini harekete geçirirken, eglendiren ve ögreten bir anlayisla sahneye tasindi. Çocuklarin hayal dünyasina eklenen Gül karakteri ile merakli, bir o kadar da bilgiye açik olmanin önemine deginildi. ’Masal Gülleri’ tiyatro oyunu mayis ayi boyunca Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu tarafindan sahnelenmeye devam edecek.

Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, çocuk oyununu büyük bir heyecanla sahneye tasidiklarina deginerek, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Küçük hanimlar, küçük beyler ülkemizin gelecegi sizlersiniz’ diyerek çocuklarimiza armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminiz kutlu olsun. Biz de ’Masal Gülleri’ adli yeni oyunumuzda bu bayrami hem kutlamak hem de taçlandirmak istedik bunun heyecanini bugün prömiyerimize tasidik. Geldiginiz için siz degerli çocuklarimiza çok tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA