Sarkici Hadise'nin Mesajlarini Ifsa Ettigi Iddia Edilen Gazeteciye 9 Yila Kadar Hapis Cezasi Talebi

Sarkici Hadise’nin Reza Zarrab’la arasinda oldugu iddia edilen mesajlari internet sitesinde oldugu gibi yayinladigi iddia edilen gazeteci hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede süphelinin 2 ayri suçtan toplamda 9 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Sarkici Hadise'nin Mesajlarini Ifsa Ettigi Iddia Edilen Gazeteciye 9 Yila Kadar Hapis Cezasi Talebi


Sarkici Hadise’nin, Reza Zarrab’la arasinda oldugu öne sürülen mesajlarin ekran görüntüsünü ve Hadise’ye ait bilgilerin yer aldigi uçak biletine ait görseli internet haber sitesinde oldugu gibi yayinladigi iddia edilen gazeteci Yasar Ç. hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, müsteki Hadise Açikgöz’ün avukati araciligiyla Savciliga sikayet dilekçesi sundugu, dilekçede süpheli Yasar Ç.’nin sahibi oldugu bir internet haber sitesinde müsteki ile Reza Zarrab arasindaki mesajlarin ve müstekiye ait uçus bilgilerinin yayinlandiginin iddia edilmesi üzerine sorusturmaya baslandigi anlatildi.

Müsteki avukatinin sikayet dilekçesine yer verilen iddianamede, söz konusu internet haber sitesinde müsteki Hadise Açikgöz ile Reza Zarrab arasinda oldugu iddia edilen mesajlarin ekran görüntüsünün ve müstekiye ait bilgilerin yer aldigi uçak biletine ait görselin yer aldiginin görüldügü aktarildi.

Taraflarin ünlü, konunun güncel oldugunu söyledi

Süpheli Yasar Ç.’nin ifadesine yer verilen iddianamede, 35 yildir magazin gazeteciligini yaptigini, söz konusu mesaj içerikleri ve uçak bilgilerinin ilk olarak sosyal medya üzerinden sahte bir hesap tarafindan kendisine gönderildigini, dogrulugunu teyit etmek için Hadise’nin menajerini aradigini ancak müsait olmadigi için teyit etme firsatinin olmadigini söyledigi kaydedildi. Süphelinin ifadesinde, haberde gerçege aykiri herhangi bir isnat veya ifade yer almadigini, taraflarin ünlü ve konunun güncel olmasi nedeniyle kamu yarari oldugunu düsünerek haber yaptigini söyledigi aktarildi.

Hazirlanan iddianamede, süpheli Yasar Ç.’nin söz konusu mesaj içeriklerinin ekran görüntüsünü sitede oldugu gibi yayinladigi, sadece taraflar arasinda olan ve yazili haberlesme niteliginde olan mesajlarin herkesin görebilecegi ve erisebilecegi internet ortaminda yayinlanmasi nedeniyle ‘kisiler arasindaki haberlesmenin gizliligini alenen ifsa etmek’ suçunun yasal unsurlarinin olustugu belirtildi.

9 yila kadar hapis cezasi talebi

Hazirlanan iddianamede süpheli Yasar Ç.’nin ‘kisiler arasindaki haberlesmenin gizliligini alenen ifsa etmek’ ve ‘kisisel verileri hukuka aykiri olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçlarindan toplamda 4 yildan 9 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Süphelinin yargilanmasina önümüzdeki günlerde Istanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde baslanacak.
Kaynak: İHA