Petrol Istasyonundan 600 Bin Liralik Soygun Kamerada

Konya’da, akaryakit istasyonun marketine müsteri gibi gelen yüzünde cerrahi maske bulunan kapüsonlu bir kisi, yaninda bulunan oyuncak tabancayla çalisani korkutup kasada bulunan 600 bin lirayi alarak kaçti. Güvenlik kameralarina yansiyan olay sonrasi gözaltina alinan 3 süpheliden birinin soyulan akaryakit istasyonunun çalisani oldugu ortaya çikarken, azmettirici çalisan ve arkadasinin olay saatinde baska bir yerde olduklarini göstermek için telefonlarini kapatip farkli bir akaryakit istasyonunun güvenlik kameralarina poz verdikleri ortaya çikti.

Petrol Istasyonundan 600 Bin Liralik Soygun Kamerada
Olay, 17 Nisan Pazartesi günü saat 04.50 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi Musalla Baglari Mahallesi Çakirli Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakit istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, istasyon marketine müsteri kiliginda yüzü cerrahi maskeli, kapüsonlu bir kisi geldi. Market çalisanindan bir seyler isteyen sahis, çalisanin siparislerini hazirladigi sirada marketin kasasina yöneldi. Market çalisaninin olayi fark etmesi üzerine, cebinde gizledigi tabancayi çikararak çalisana dogrultan sahis, kasadaki akaryakit hasilati olan 600 bin lirayi alarak kayiplara karisti.

Olay ani güvenlik kamerasinda

Olayin 112 Acil Çagri Merkezine bildirilmesi üzerine adrese polis ekipleri sevk edilirken, Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri olayla ilgili detayli çalisma baslatti. Yapilan çalismalarda is yeri güvenlik kamerasi ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri izlendi. Istasyon kameralarina yansiyan görüntülerde, kapüson ve yüzü cerrahi maskeli bir kisinin içeriye girdigi, market çalisanindan bir seyler istedigi, çalisanin kendisine siparislerini verdigi sirada kasaya yönelerek cebinde bulunan oyuncak tabancayi is yeri çalisanina gösterdikten sonra kasada bulunan 600 bin lirayi alarak is yerinden kaçtigi görülüyor.

Kendisini bekleyen arkadaslarinin yanina motosiklet ile gitmis

Gasp Büro Amirligi ekiplerinin yaptigi detayli çalismalarda, olayi gerçeklestiren süphelinin akaryakit istasyonundaki gasp olayini gerçeklestirmesinin ardindan olay yerine geldigi motosiklete binerek kaçtigi, olay yerinden uzaklastiktan sonra motosikleti yol kenarina birakarak üzerindeki kiyafetleri yaktigi ardindan da kendisini almaya gelen bir arabaya bindigi anlasildi. Polis ekiplerinin görüntülerden tespit ettigi olayi gerçeklestiren 3 adet suç kaydi olan Mustafa B. (26) ve araçla almaya gelen 13 adet suç kaydi olan Habil Ali Ç. (31), 3 adet suç kaydi olan Mehmet G. (34) yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan incelemelerde Habil Ali Ç.’nin soyulan akaryakit istasyonunun çalisani oldugu, Mehmet G.’nin oto yikama is yerinin oldugu ve Mustafa B.’nin ise Mehmet G.’nin yaninda çalistigi tespit edildi.

Olay aninda telefon kapatip baska petrolde kamera önünde beklemisler

Sahislarin alinan ilk ifadesinde, 3 kisinin arkadas oldugu ve bir konusma esnasinda Habil Ali Ç.’nin benzin istasyonunda paralarin nereye koyuldugunu bildigini, Mustafa B.’nin yakinda dügün yapacagi için çok paraya ihtiyaci oldugunu ve Mustafa B.’nin gasp olayini gerçeklestirmesi halinde parayi üçünün paylasacagi anlasildi.

Habil Ali Ç. ve Mehmet G.’nin olay aninda baska yerde olduklarini göstermek için telefonlarini kapatarak farkli bir akaryakit istasyonunda alisveris yaptigi ve kameralarin önünde bekledigi anlasildi. Olayla ilgili gözaltina alinan 3 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA