Özel Bireylerin Projesi Efeler'in Ev Sahipliginde Basladi

Anadolu Üniversitesi’nin yürütücülügünü yaptigi, otizm projesine Efeler Belediyesi ev sahipligi yapiyor.

Özel Bireylerin Projesi Efeler'in Ev Sahipliginde Basladi


Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, özel bireylerle olan dayanismayi sürdürüyor. 2021 yilinda bölgenin en genis çerçeveli Otizm Yasam Merkezi’ni hizmete sunan, özel bireyler ve aileleri için çesitli etkinlikler düzenleyen Baskan Atay, engellerin hep birlikte asilmasi için dayanisma yolunda bir adim daha atti.

’Ebeveyn Okulu, Otizm Spektrum Bozukluguna Sahip Bireylerin Ergenlik Dönemi Problem Davranislari ve Yenilikçi Bas Etme Yollari’ adli proje Efeler Belediyesi’nin ev sahipliginde hayata geçirildi. Milli Aydin Bankasi Kültür Merkezi’nin kapilarini açtigi anlamli bulusmanin açilis törenine, Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay da katildi.

Burada konusan Baskan Atay, böyle bir projeye ev sahipligi yaptiklari için gurur duyduklarini belirterek özel bireyler ve aileleri ile dayanismanin her sartta devam edecegini söyledi.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Arastirma Enstitüsü üyesi ve proje yürütücüsü Dr. Serife Sahin konusmasinda egitimlerin önemine degindi ve desteklerinden dolayi Baskan Atay’a tesekkür etti. Konusmalarin ardindan uzman egitmenler, ebeveynleri egitimler hakkinda bilgilendirdi.

Proje çerçevesinde, 1’inci, 2’nci ve 3’üncü Kademe Özel Egitim Okulu’na devam eden çocugu bulunan 24 ebeveyn, 5 gün boyunca, anlatim, video, model olma, tartisma, mobil uygulamalar ve yardimci teknoloji uygulamalarindan faydalanabilecek.

Projede is birligi yapan kurumlar arasinda, Ergenlik ve Gençlik Arastirmalari Dernegi (EGAD) ile Türk Psikolojik Danisma ve Rehberlik Dernegi de (Türk PDR DER) yer aldi.
Kaynak: İHA