Kontrolden Çikan Tir Yan Yatti

Manisa’nin Kula ilçesinde seyir halindeyken kontrolden çikan tir yan yatarak yaklasik 50 metre sürüklendi. Kaza esnasinda hem trafik isiklarinda, hem de karayolunda baska bir aracin olmamasi muhtemel bir faciayi önledi.

Kontrolden Çikan Tir Yan Yatti
Kaza, saat 13.45 siralarinda Izmir-Ankara D300 karayolu Ilçe Jandarma Komutanligi kavsagi ile Alparslan Türkes kavsagi arasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye gör Izmir’den Usak istikametine dogru seyir halinde olan Hakan Göker idaresindeki 45 AIN 199 plakali tir, Kavacik rampasinda indigi esnada kontrolden çikti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi tir, Ilçe Jandarma Komutanligi kavsagindaki trafik isiklarini geçtikten sonra yan yatarak yaklasik 50 metre sürüklendi. Alparslan Türkes kavsagina gelmeden durabilen tir, yol kenarindaki bariyerleri de yerinden söktü. Kaza aninda hem trafik isiklarinda, hem de karayolunda baska bir aracin olmamasi ise muhtemel bir faciayi önledi.

Öte yandan, yan yatan tirdan akan mazot sebebiyle baska bir kaza yasanmamasi için emniyet güçlerinde Izmir-Ankara D300 karayolunun Usak istikametinin bir bölümü trafige kapatildi. Karayolunda trafik akisi, alternatif bir yoldan trafik ekiplerince kontrollü olarak saglandi.
Kaynak: İHA