'Koltuk 1 Günlük' Demedi, Projeleri Için Faaliyete Geçti

Kocaeli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin bir gelenegi olarak Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, makamini ilkokul 4. sinif ögrencileri Burak Kara ve Idil Altiparmak’a devretti. Koltugu aldigi gibi ilk projesinin sifir atik çerçevesinde gerekenlerin yapilmasi ve daha fazla geri dönüsüm malzemesi kullanilmasi oldugunu söyleyen Burak Kara, projeleri için gerekli birimlerle görüsmeler gerçeklestirdi.

'Koltuk 1 Günlük' Demedi, Projeleri Için Faaliyete Geçti
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 103’üncü yil dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, makaminda çocuklari agirladi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda geleneksel hale gelen çocuklarin temsili olarak yönetici koltuguna oturmalari töreninde Baskan Muzaffer Biyik, makam koltugunu Sarkuysan Ilkögretim Ilkokulu 4. sinif ögrencileri Burak Kara ve Idil Altiparmak’a birakti. Temsili baskanlara okul müdürleri ve ögretmenleri de eslik etti. Baskanlik koltuguna oturan Burak Kara’nin ilk projesi sokaklardaki sifir atik ve geri dönüsüm kutularinin sayilarinin arttirilmasi olurken, Sifir Atik Müdürlügü’nü arayarak talimat verdi. Idil Altiparmak da çocuk parklarina gezici kütüphanelerin yerlestirilmesini ve ödünç kitap uygulamasinin baslamasini istedi.

Çocuklar için eglence alani

Öte yandan, Darica Belediyesi 23 Nisan dolayisiyla çocuklarin doyasiya eglenebilmesi adina eglence alani düzenledi.

5 gün boyunca çocuklar aileleriyle beraber alana gelerek birbirinden çesitli aktivitelerden faydalanabilecek. Alan, dron ile havadan da görüntülendi.

"Her evin en az 3 kiraz agaci dikmesini zorunlu yapacagiz"

1 günlügüne koltuga oturan ve sifir atik için geri dönüsümlü malzemelerin kullanilmasina agirlik vereceklerini söyleyen Burak Kara, "Sokaklara yeni geri dönüsüm kutulari koyacagiz. Akbil istasyonlarini geri dönüsüme uygun olarak tasarlayacagiz. Geri dönüsüm ürünleriyle sokaklara mama istasyonlari kuracagiz. Çocuk parklarina gezici kütüphaneler koyup çocuklarin hem eglenip hem oyun oynamasini saglayacagiz. Bir önceki baskanimiz Muzaffer Biyik Darica yazisinin yanina kiraz resmi koydurtmus. Bunun sadece resimde kalmasini istemiyoruz, her evin en az 3 kiraz agaci dikmesini zorunlu yapacagiz. Kirazlar olgunlasmaya basladiktan sonra da kiraz festivali düzenleyip gelir saglayacagiz. Ayrica bir dönem de onlar çiçek açtigi zaman da kiraz çiçegi festivali düzenleyecegiz. Çocuklarin yüzü hep gülsün. Çocuklar oyun oynasin, hep eglensin diye çalismalarimizi yürütecegiz. Bize bu bayrami hediye ettigi için Mustafa Kemal Atatürk’e çok tesekkür ediyoruz" dedi.



"Elimde olsa burada yatip kalkarim"

Kendilerine özel alanda eglenen ilkokul 2. sinif ögrencisi Azra Hamalat, "Çok mutluyum, çok tesekkür ediyorum. Iyi ki kuruldu burasi. Çok egleniyorum, her sey var. Hep burada kalmak istiyorum. Elimde olsa burada yatip kalkarim" diye konustu.



"5 günde 15 bin çocugumuzu agirlayacagiz"

5 günlügüne alanin yalnizca çocuklar için hizmet verecegini söyleyen Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami sebebiyle 5 günlügüne burayi kapattik. Sadece çocuklarimizin eglence mekani haline dönüstürdük. Yaklasik 5 gün boyunca 15 bin çocugumuz burada eglenceli saatler geçirecek. Belli bir saatten sonra mahalleliler de buradaki eglencelerden faydalanabilecek. Sahilde dolastik az önce, çocuklar mutlu ve eglenceli. Keyifli zaman geçiriyorlar, bu da bizim için önemli ve kiymetli. Böylesine anlamli bir günü anlamli hale getiren çocuklarin yüzündeki tebessümdür. Su an burada 2 bin 650 tane çocuk var. Dört tane ilkokuldan çocuklarimiz var. Totalde burada 5 günlük zaman içerisinde 15 bin çocugumuzu agirlayacagimiz bir festival alani. Belki mahallelerden de ekstra gelirlerse 20 bini bulabilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA