Is Makinesi Operatörü Deprem Bölgesinde Tanistigi Depremzede Ile Nisanlandi

6 Subat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardindan Kirikkale’den Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesine enkaz kaldirma çalismalari için gelen is makinesi operatörü Halil Ibrahim Akbas ile Esma Benk 3 ay sonra nisanlandi.

Is Makinesi Operatörü Deprem Bölgesinde Tanistigi Depremzede Ile Nisanlandi
6 Subat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardindan Kirikkale’den Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesine enkaz çalismalari için gelen is makinesi operatörü Halil Ibrahim Akbas ile Esma Benk nisanlandi. 6 Subat depreminin ardindan Kirikkale Belediyesinin görevlendirilmesiyle Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesine Halil Ibrahim Akbas, ilçede enkaz çalismalarina basladi.

Akbas, enkaz kaldirma çalismalari sirasinda depremzede Esma Benk’in babasiyla tanisti. Benk’in Babasi, Akbas’in enkazi kaldirmasini ve çadir kurumunda yardim etmesini istedi. Enkazi kaldiran Akbas, çadir kurulumu sirasinda Esma Benk ile tanisti. Çift ailelerinin de tanismasinin ardindan 3 ay sonra nisanlandi.

Is makinesi operatörü Halil Ibrahim Akbas “Kirikkale’den yardim amaçli Pazarcik’a geldim. Enkaz çalismalarimiz basladi.

Burada çalisirken nisanlimin babasiyla tanistim. Yoldan geçerken beni çevirdi. Çadirin alt yapisini yapmak için is makinesi için yardim istedi ve enkazlarini kaldirdik. Ben de elimden geldigi kadar yardim ettim. Elektrikleri yoktu, elektrik çektik imkanlar dahilinde. Daha sonra ailelerimiz tanisti ve anlastik. Ailemiz birbiriyle uyustu. Nasibimiz ve kismetimiz buradaymis” diye konustu.

Nisanlisiyla tanismasinin anlik oldugunu belirten Esma Ben, “Nisanlimla tanismamiz anlik oldu. Biz deprem bölgesinde sikintiliydik. Hiçbirimizin bir mutlulugu yoktu. Türkiye’ce yastaydik. Bizim evimiz çökmüstü. Hiçbir seyimiz kalmamisti ve çadir yapmaya gelmisti o esnada tanistik. Çok mutluyum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA