'Hiç Kimseyle Pazarlik Yapmadim' Diyen Muharrem Ince, Kiliçdaroglu'na Yüklendi

Memleket Partisi Genel Baskani ve Cumhurbaskani Adayi Muharrem Ince, cumhurbaskanligi seçimi için kimseyle pazarlik yapmadigini belirterek, verilen cumhurbaskani yardimciligi vaatleri üzerinden Kemal Kiliçdaroglu’na yüklendi.

'Hiç Kimseyle Pazarlik Yapmadim' Diyen Muharrem Ince, Kiliçdaroglu'na Yüklendi
Memleket Partisi Genel Baskani ve Cumhurbaskani Adayi Muharrem Ince, bir dizi ziyaretler için Karabük’e geldi. Kemal Günes Caddesi’ndeki parti binasi önünde çogunlugunu gençlerin olusturdugu topluluga konusan Ince, “Dört cumhurbaskani adayi var. Dördünden birine oy vereceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam söyle yaparim. Bir FETÖ kimi destekliyor? FETÖ birini destekliyorsa ben onu desteklemem. Iki PKK kimi destekliyor? Kimi destekliyorsa ben onu desteklemem. Hizbullah kimi destekliyor, o kimi destekliyorsa ben onu desteklemem” dedi.

Cumhurbaskanligi seçimleri üzerinden 6’li masaya yüklenen Ince, “Cumhurbaskani adaylarinin içinde, onlarin içinde bagaji dolu olan var mi? Vaatleri var mi? Milleti ikna etmek için yedi tane cumhurbaskani adayina rüsvet vermis mi? Yardimci ol demis mi? Muharrem Ince’nin hiç kimseyle bir pazarligi yok. Ne terör örgütleriyle, ne marjinal gruplarla, hiç kimseyle bir pazarligim yok. Hiçbir partiyle, Hiçbir cumhurbaskani yardimcisi adayiyla, hiç kimseyle pazarlik yapmadim” diye konustu.

Eski AK Partili Ali Babacan ve Ahmet Davutoglu ile ittifak yapan Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’na da yüklenen Ince, sunlari söyledi:

“Erdogan gitmeli de Kiliçdaroglu niye gelmemeli? O da Erdogan’in eskilerine güveniyor. Ya onlarin zaten hayri olsaydi Erdogan’in yaninda hayri olurdu. 2001’den 2019’a kadar 18 sene Babacan yaninda Davutoglu yaninda. 18 sene beraber olmuslar. Özellestirmeler yapilirken Babacan orada bakan. Yargi FETÖ’ye teslim edilirken, Babacan orada bakan. Referandumlarda tek adam anayasalari çikarilirken, Erdogan’in yaninda Babacan, bakan, Davutoglu bakan. Bu memleketi beraber batirmislar. Simdi Kiliçdaroglu Erdogan’in eskilerini almis, onlarla memleketi kurtaracakmis. Hadi be oradan.”

“FETÖ’cülerle, Taraf gazetesi yazarlariyla ne isim olur”

CHP’de 40 sene hizmet ettigini belirten Ince, “CHP listelerinde 77 kisi var. ’Gelecek’li, ’Saadet’li, ’Deva’li 77 kisi. Çankaya’da kim var biliyor musunuz? Sadullah Ergin var. Sadullah Ergin Çankaya’da. Atatürk’ün Çankaya’sinda. Kim bu? Yargiyi FETÖ’ye teslim eden Adalet Bakani. Yuh! Izmir birinci siraya koyduklari kim biliyor musunuz? ’Kemalizm irkçiliktir’ diyen Taraf gazetesinin yazarini. Yuh ki ne yuh! Muharrem Ince neden gittin diye soruyorlar? Iste bu yüzden gittim. Benim FETÖ’cülerle, Taraf gazetesi yazarlariyla bunlarla ne isim olur benim” ifadelerini kullandi.

“IHA ve SIHA’lar konusunda Türkiye iyi isler yapti”

“Bizim muhalefet anlayisimiz baskalari gibi degil” diyen Ince, “Türkiye Azerbaycan’a yardim etti. Erdogan’a dedim ki az yaptin. Ben olsaydim daha çok yapardim. Destekliyorum. Türkiye’nin Libya’da olmasini destekliyorum. Mavi Vatan’i destekliyorum. IHA’lar SIHA’lar konusunda Türkiye iyi isler yapti. Erdogan’in damadiymis, umurumda degil, destekliyorum. Destekliyorum. Ama Erdogan Suriyeliler konusunda yanlis, Suriyeliler konusunda Erdogan’i desteklemiyorum” seklinde konustu.

Konusmanin ardindan gençlerle caddede yürüyen Ince, bol bol fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA