Cumhurbaskani Erdogan'dan 'TOGG Kredisi' Müjdesi

Manisa’da halka hitap eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Kamu bankalarimiz TOGG için araç bedelinin yüzde 50’si tutarinda 36 ay 0,99 oran ile kredi kullandiracak. Yani Ziraat Bankasi böyle bir destek verip 36 ay vade ile kredi kullandiracak ve TOGG satislarini bu sekilde yapacaklar” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan 'TOGG Kredisi' Müjdesi
Manisa’da vatandaslara hitap eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yerli otomobil TOGG’a iliskin önemli bir müjdede bulundu. Erdogan, “14 Mayis Kemal’in bay bay Kemal olacagi gündür. Bunlarin Tayyip Erdogan’i devirmek disinda hiçbir projeleri yok. Eveleyip geveledikleri konularda ne söylediklerinden haberleri var ne de bunlarin hesabini, kitabini çikarma niyetleri var. Tipki son mahalli seçimlerde söz verdikleri konularda kulaklarinin üzerine yatmalari gibi. Bugün TOGG’un bugün elektrik enerjisi ile ilgili tesisisin temel atma töreninden geldim. Biz durmuyoruz, çalisiyoruz. Kamu bankalarimiz TOGG için araç bedelinin yüzde 50’si tutarinda 36 ay 0,99 oran ile kredi kullandiracak. Yani Ziraat Bankasi böyle bir destek verip 36 ay vade ile kredi kullandiracak ve TOGG satislarini bu sekilde yapacaklar. Bugün ben de Gemlik’te TOGG kullandim. Tabii Gemlikliler bizi birakmadi. Karanfile bogdular bizi. ‘Durmak yok’ dediler. ‘Yola devam’ dediler. Burasi da muhtesem. Gümbür gümbür 14 Mayis’a gidiyoruz” diye konustu.



“Aile ve Gençlik Bankasi kuruyoruz”

Ülke gelistikçe, büyüdükçe, zenginlestikçe ortaya çikan kazanci 85 milyon vatandasin her birinin hayatina yansittiklarini belirten Erdogan, söyle devam etti:

“21 yilda milyonlarca vatandasimizi is, ev, araba sahibi yaparken bu anlayisla hareket ettik. Bugün de ayni anlayisla yeni programlari hayata geçirmeye hazirlaniyoruz. Karadeniz gazi ülkemizin enerji güvenligi bakiminda hayati öneme sahip. Rekor sürede kullanima girmesini sagladigimiz gazin sevincini milletimizde paylastik. Bu sevinci sadece sözde birakmadik. Evlerimizdeki tüketime de yansittik. Konutlardaki ilk bir aylik tüketimi tamamen, bir yillik tüketimi de mutfak ve sicak su kullanimi kadariyla ücretsiz yaptigimizin müjdesini milletime ilan ettim. Gazin gelirinden elde edilecek kaynakla ayrica, aile yapimizi ve gençlerimizi destekleyecek yeni bir adim atiyoruz. Kaynagini Karadeniz gazi gibi ülkenin doga zenginliginden alacak Aile ve Gençlik Bankasi kuruyoruz. Kaynak, Londra tefecilerinden degil, Karadeniz gazindan. Bu banka ile aile kurumunu güçlendirecek, gençlerimizi destekleyecek çalismalari finanse edecegiz. Ev kadinlarinin emekliligine, priminin 3’te 1’ini ödeyerek destek verecegiz. Isteyen her ev hanimi, oldukça kolay sartlarla emekli olarak kendi gelirine kavusacak. Gençlerimizin egitiminden istihdamina; is kurmasindan evlenmesine; hayata baslarken attigi her adimda yaninda olacagiz.”

“Sen bu ülkede memurluk bile yapamadin”

Konusmasinda muhalefete yüklenen Erdogan, “Türkiye’yi birakin daha ileriye götürmeyi, ülkenin mevcut kazanimlarina göz dikmis bir muhalefet var. Milletimizin gönül dünyasinda artik hiçbir karsiligi olmayan etnik ve mezhebi ayrimciligi tahrik ederek tasiyarak kabuk baglamis yaralari tekrar kanatarak insanlarimizi birbirine düsürmenin pesindeler. TCG Anadolu gemimiz dün Sirkeci’den Karadeniz’e hareket etti. Allah nasip ederse son 10 gün içinde de TCG Anadolu, Izmir’e demirleyecek. Istiyorum ki Izmir de görsün. Izmir’e en ufak gayreti dokunmayan bay bay Kemal’e gereken dersi TCG Anadolu ile versinler. Kalkinmanin sembol yatirimlarina ve onlari ülkemize kazandiranlara adeta savas açarak geçmisteki eser ve hizmet fukaraligini örtmeye çalisiyorlar. Bay Kemal, sen anlamazsin bu islerden. Sen bu ülkede memurluk bile yapamadin. SSK basindayken; ah Savas Ay sag olsaydin da bu adamla yaptigin video çekimini tekrar anlatsaydin. Yahu bunun SSK basinda oldugu zamanda hastanede ölenler rehin aliniyordu. Simdi böyle bir sey var mi? Simdi bizim sehir hastanelerimiz muhtesem. En ufak bir sikinti yok ve hastanelerimize gelenleri kapidan geri çeviremezler, yasaktir” ifadelerini kullandi.

“Sevsinler seni bay bay Kemal”

“Egemenlik haklarimizi uzunca bir aradan sonra bölgesel ve küresel düzeyde kullanabilmemize imkan saglayan milli dis politikamizi tersyüz etmenin hesabi içindeler” diyen Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ingiltere’den, Londra’dan 300 milyar dolar getirecekmis. Sevsinler seni bay bay Kemal. Londra tefecilerinin bu kadar kayip parasi mi var da sana gönderecekler? Adamin devlet yönetiminden haberi yok. 5 keçi verin, kaybeder gelir. Yapacak bir sey yok. Sirf uzantilarinin siyasi destegini alabilmek için milletin güvenligini ve devletimizin bekasini tehlikeye atma pahasina tüm terör örgütlerine göz kirpiyor. Terörist baslari ‘Kiliçdaroglu’nu destekleyecegiz’ diyor. Kandil’den gelen destege ‘Evet’ diyebilir miyiz? Söyle bana arkadasini, söyleyeyim sana kim oldugunu. Arkadasi Kandil olana milletimiz destek verir mi? Öyleyse durmak yok yola devam. Bu ittifak bosuna mi kuruldu? Öyleyse bunu bozacagiz.”

“Rahatsiz oluyorlar”

FETÖ’cülerin milletin ve devletin basina çökmek için seçim gününü beklediklerini kaydeden Erdogan, “Ülkemizi diledikleri gibi soyamayan Londra tefecileri bosuna mi umutlarini Kiliçdaroglu’na bagladi? Hadi terör örgütleri ve disaridaki güçler kendi çikarlari geregi umutlarini Kiliçdaroglu’na bagladi, bu ülkenin ekmegini yiyip suyunu içen, havasini soluyan bazilarina ne oluyor? Ülkemiz dogalgaz çikariyor, bunlar rahatsiz oluyor. Kendi savunma sanayi ürünlerini, kendi teknolojisini gelistiriyor, bunlar rahatsiz oluyor. Terör örgütlerini inlerinde vuruyor, bunlar rahatsiz oluyor. Cudi’de bunlari vurduk mu? Gabar’da bunlari vurduk mu? Bunlari baska kim vurdu? Ancak biz vururuz biz. Bay bay Kemal onlarla resim çektiriyor. Yanindakiler onlarla Kandil’de resim çektiriyor. Benim sevgili milletim bunlara oy vermez ve 14 Mayis’ta da vermeyecek. Ülkemiz üretimini, istihdamini, ihracatini artiriyor, bunlar rahatsiz oluyor. Depremlerin yikimlarini kisa sürede kaldirip insa ettigi konutlari teslim asamasina getiriyor, bunlar rahatsiz oluyor. Ülkemiz afet risklerine karsi cumhuriyet tarihinin en büyük dönüsüm kampanyalarini baslatiyor, bunlar rahatsiz oluyor” dedi.



“Bir masa kurmuslar, 7’li masa”

“Bir masa kurmuslar, 7’li masa. Masallah evlere senlik” diyen Erdogan, “Önce 6 kisiydi, sonra masanin altindaki HDP’yi dahil ederek 7 oldular. 7 kisi kurbanda danaya girse tamam da ülkenin yönetiminde ayni sekilde yapmaya kalkmak milli iradeye saygisizdir. Türkiye geçmiste 2’li, 3’lü, 4’lü koalisyonlari bile kaldiramayip siyasi ve ekonomik krizler yasadi. Ömrü 2 ay, 3 ay, 5 ay, 8 ay olan bir sürü koalisyonlar kuruldu. Bürokrat atamasi konusunda anlasilamadigi için bozulan koalisyon hükümetleri oldu. Daha bakanlar koltuklarina oturmadan dagilan koalisyonlar sebebiyle ülkemiz altin degerinde yillarini kaybetti” sözlerine yer verdi.

“Ülkeyi emanet edebilir misiniz?”

“Bunlarin verdikleri sözlerden tuttuklari var mi” diye soran Erdogan, “Peki tutmadiklari sözlerin hesabini millete verdiler mi? Daha vahimi ülkenin ve milletin güvenligini ve huzurun, tüm kazanimlarini tehlikeye atacak pazarliklara girismis durumdalar. Bu pazarliklar yüzünden 14 Mayis seçimleri sadece önümüzdeki 5 yili degil gelecek yarim asirdaki seyrini belirleyecek yol ayrimina dönüsmeye basladi.

CHP’ye ve diger partilere gönül vermis kardeslerim; kendinizi ve evladinizin gelecegini 7’li kavga masasina emanet eder misiniz? Ülkenizin güvenligini, huzurunu, akibetini, kendi deyimleriyle kumar masasina emanet eder misiniz? Buradan milletimin tüm fertlerine sesleniyorum. Hanimlar; bakkala süt almaya bile göndermeyeceginiz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Beyler; dükkaninizi, atölyenizi, tezgahinizi 5 dakika birakamayacaginiz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Gençler; dersinize yardim etse verdigi bilgilerin dogruluguna süphe ile bakacaginiz birine kendi geleceginizi teslim edebilir misiniz? Çiftçi kardesim; önüne 5 keçi katsaniz aksama hepsini kaybedip gelecegini bildiginiz birine ülkenizin gelecegini teslime edebilir misiniz? Isveren kardesim; kendi müessesenizde vasifsiz eleman olarak dahi çalistirmayacaginiz birine ülkenin gelecegini emanet edebilir misiniz? Emekli kardesim; oturdugun apartmana yönetici olarak seçmeyecegin birine ülkenin gelecegini emanet edebilir misin? Iste bunun için 14 Mayis’ta tercihimizi dogrudan yana yapmaliyiz” diye konustu.

Erdogan, programin sonunda AK Parti Manisa milletvekili adaylarini tanitti.
Kaynak: İHA