Buca'nin Çocuklari 23 Nisan'i Coskuyla Kutladi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Buca’da coskuyla kutlandi. Buca Belediyesi tarafindan hazirlanan ve iki gün süren senliklere katilan çocuklar doyasiya eglenme firsati buldu. Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, Çinar Anaokullari’nin hazirladigi kortej yürüyüsüne katilarak çocuklarin bayram sevincine ortak oldu. Kiliç, çocuklarin bayramini kutlayarak onlara hediyeler sundu.

Buca'nin Çocuklari 23 Nisan'i Coskuyla Kutladi
Buca Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami sebebi ile kentin oksijen deposu Hasanaga Bahçesi’nde çocuklara yönelik bir senlik organize edildi. Iki gün süren senlik boyunca çocuklar doyasiya oyunlar oynayip eglenme firsati buldular. Senlik programinda; bubble show, maskot ve palyaçolar esliginde dans, sihirbaz gösterisi, çocuk sarkilarindan olusan sahne gösterisi, yüz boyama etkinligi ve jonglör gösterisi de yer aldi. Alanda yer alan tahta bacak çocuklarin büyük ilgisini çekerken senlik alanina kurulan oyun parkurunda çocuklar heyecanli ve güzel anlar geçirdiler. Senlik alanina gelen çocuklara Buca Belediyesi tarafindan pamuk seker, misir, macun ve serbet ikrami yapildi.

Çocuklar gösteriler sundu

Bayramin ikinci gününde kutlamalar, Çinar Anaokulu ögrencilerinin bando esliginde Buca Belediyesi ana hizmet binasina dek gerçeklestirdikleri kortej yürüyüsü ile basladi.

23 Nisan sevincini ve coskusunu caddelere tasiyan çocuklara Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç eslik etti. Çocuklarin bayramini kutlayan Baskan Kiliç, çocuklara kendileri için özel olarak hazirlanan hediyeleri takdim etti.

Öte yandan Buca Belediyesi tarafindan egitimde firsat esitligi olusturmak amaci ile hayata geçirilen yari zamanli okul öncesi egitim merkezlerinin minik ögrencileri de senlikte sahne aldi. Buca Belediyesi Gediz, Ufuk, Buca Koop, Kozagaç, Sirinyer ve Yenigün yari zamanli egitim merkezi ögrencileri sahnede günün anlam ve önemine iliskin siirler okudu, sarkilar söyledi, dans gösterileri gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA