AGÜ'nün Genç Yazilim Egitmenleri

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mühendislik Fakültesi’nde ögrenim gören ögrenciler Ingiltere merkezli dijital egitim ve yazilim sirketi olan Kodland Programlama Okulu’nda egitim danismani olarak görev yapiyor.

AGÜ'nün Genç Yazilim Egitmenleri


Bilgisayar Mühendisligi Bölümü 2. sinif ögrencisi Ömer Faruk Ilhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3. sinif ögrencisi Hayri Dai ile Biyomühendislik Bölümü’nden 3. sinif ögrencisi Dogukan Demir, online egitim veren Kodland Programlama Okulu’nda, ilk geldiklerinde ögrencilere ve velilerine egitim danismanligi yaparak deneme dersleri veriyor. Bilgisayar Mühendisligi Bölümü 2. sinif ögrencileri Yunus Kaydan ve Burak Akça ise 8-16 yas arasi çocuklarin kullanimina göre tasarlanmis ve basit bir ara yüze sahip bir programlama dili olan Scratch ile görsel programlama egitmeni olarak ders veriyor. Bilgisayar Mühendisligi Bölümü 2. sinif ögrencileri Yunus Kaydan ve Burak Akça ise Scratch ile görsel programlama egitmeni olarak ders veriyor. Bilgisayar Mühendisligi ögrencisi Ömer Faruk Ilhan, dünyada 40 ülkede faaliyet gösteren, dünyada 23 bin Türkiye’de ise 4 bin ögrencisi olan okulda yaklasik 3 aydir görev yapiyor. Yaptigi basvuru sonucunda kabul edildigini ve göreve basladigini anlatan Ilhan, Kodland Programlama Okulu’nun çocuklarin dijital yeteneklerini gelistirebilecekleri ve yeni gerçeklikte kendilerini kesfetmelerine katki saglayan dijital platform oldugunu söyledi.

Burada görev yapmak isteyenlerin pedagojik testlerden geçirildiklerini ve dijital testlerle ölçüldüklerini belirten Ilhan okulda, 8 ve 17 yas araligindaki çocuklara Phyton, Scratch, Roblox oyun gelistirme ve web gelistirme gibi birçok kurs verildigini, egitimlerin hem grup hem de bireysel olarak yapildigini anlatti. Ilhan, “Egitim danismanliginin yani sira deneme dersi yöneticisi olarak da görev yaptigim Programlama Okulu’nda bilgisayar, kodlama ve yapay zeka konularina ilgi duyan çocuklara hangi kursun onlar için en iyisi olacagina karar vermelerine yardimci oluyoruz. Çocuklar ve ailelerine verdigim deneme derslerinden sonra ögrenciler kendilerine uygun kurslara yerlestiriliyor. Kurs boyunca da biz onlara egitim danismanligi yaparak egitimleri boyunca rehberlik ediyoruz” dedi.

Çocuklarin dijital becerileri ögrenerek, bu becerilerini gerçek projelerle gelistirme pratigi yapmalarina imkan saglayan Kodland Programlama Okulu onlarin girisimci yanlarini ortaya çikariyorlar. Okul çocuklarin kendilerine inanmalarini ve fikirlerini hayata geçirmeleri için tesvik ediyor.
Kaynak: İHA