AB'den Suriye'ye 'Uyusturucu' Yaptirimi Açiklamasi 25 Kisi Ve 8 Kurulus Yaptirim Listesine Alindi

Avrupa Birligi (AB) Konseyi, Suriye’de Esad rejimine kaynak saglamak için uyusturucu üretimi ve kaçakçiligi yapanlarin da aralarinda bulundugu 25 kisi ve 8 kurulusun yaptirim listesine eklendigini duyurdu.

Avrupa Birligi (AB), Suriye’ye yönelik yaptirimlarini genisletti. AB Konseyi tarafindan yapilan açiklamada, Suriye’de Esad rejimine kaynak saglamak için uyusturucu üretimi ve kaçakçiligi yapanlarin da aralarinda bulundugu 25 kisi ve 8 kurulusun yaptirim listesine eklendigi duyuruldu.

Söz konusu yaptirimlar ile özellikle uyusturucu madde olan “Captagon”un hedef alindigi aktarilan açiklamada, uyusturucu ticaretinin Suriye rejiminin zenginlestirdigi ve sivil halka karsi baski politikalarinin sürdürülmesine katki saglayan bir is modeli haline geldigi ifade edildi. Yaptirim listesinde, Suriye Devlet Baskani Besar Esad’in kuzenleri, Esad ailesiyle yakin baglari olan is adamlari ve rejime bagli milislerin liderlerinin yer aldigi aktarildi.

Rus sirketi de yaptirim listesinde

Yaptirim listesine ayrica, Suriye’de faaliyette bulunan Al-Jabal, Castle ve Aman adli özel güvenlik sirketleri ile Rus mühendislik ve insaat sirketi Stroytransgaz ve Suriye Petrol ve Maden Kaynaklari Bakanligi tarafindan kontrol edilen Gecopham adli sirketinde yaptirim listesine eklendi.

AB’nin Suriye’deki durumdan derin endise duymaya devam ettigi aktarilan açiklamada, Suriye’deki çatismalarin sona ermekten uzak oldugu ifade edildi.

Yaptirim listesine 322 kisi ve 81 kurulus eklendi

AB tarafindan bugüne kadar Suriye’ye yönelik yaptirimlar kapsaminda 322 kisi ve 81 kurulus yaptirim listesine alindi.
Kaynak: İHA