10 Dakikalik Yagis Agaci Devirdi, Dereleri Tasirdi

Adana’nin Kozan ilçesinde etkili olan siddetli saganak ve dolu yagisi hayati olumsuz etkiledi. Siddetli saganakta yarim asirlik çinar agaci 2 aracin üzerine devrilirken, dere yataklarindan tasan sular evlerde su baskinlarina neden oldu.

10 Dakikalik Yagis Agaci Devirdi, Dereleri Tasirdi
Kozan’da bugün saat 18.00 sularinda yasanan siddetli saganak ve dolu yagisi nedeniyle dere yataklari tasti, mahallelerde su baskinlari yasandi. Araziler ve tarlalar beyaza büründü. Ilçe merkezinde çinar agaci siddetli firtinada park halindeki 2 aracin üzerine devrilerek, araçlari hurdaya çevirdi.

Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan bölgede incelemede bulunarak vatandaslara ’geçmis olsun’ derken, belediye ekipleri olumsuzluk yasanan mahallelerde temizleme ve su tahliye çalismasi gerçeklestirdi.

Vatandaslar 10 dakika içinde dere yataklarindan tasan sularin evlerde su baskinlarina neden oldugunu söyledi.



Ilçe merkezinde bulunan otoparkta 1963 yilinda dikilen 60 yillik çinarin bir anda köklerinden çiktigini ifade eden esnaf Fuat Çelik, “Burada babadan ogula geçen esnafiz. Bu çinar agacini dedem ve kasap arkadaslari ekmisti. Devrilirken burada görmüstük zaten kesilecekti bu çinar agaci. Yagis çok siddetliydi, son yillarda böyle bir yagis görmemistik. Allah’tan kisa sürdü” diye konustu.

Kaynak: İHA