Selin Vurdugu Ilçede 4 Yil Sonra Asirlik Gelenek Yeniden Yasatiliyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde pandemi ve yasanan sel felaketinden dolayi 4 yildir gerçeklestirilemeyen 131 yillik “bayram pilavi gelenegi", bu yil yeniden yasatildi.

Selin Vurdugu Ilçede 4 Yil Sonra Asirlik Gelenek Yeniden Yasatiliyor
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde pandemi ve 2021 yilinda yasanan sel felaketinden dolayi 131 yildir geleneksel hale getirilerek her yil yapilan “bayram pilavi” gelenegi 4 yildir yapilamamisti. Pandeminin bitmesi ve selin yaralarinin sarilmasinin ardindan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bu yil ilçe meydanina kurulan dev kazanlarda, binlerce kisiye etli pilav ikram edildi. Ilçede Kurban ve Ramazan bayramlarinin 3. günü düzenlenen "bayram pilavi" etkinligine vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Ilçe meydanina kurulan dev kazanlarin önünde olusan uzun kuyruklarda vatandaslar da birbirleriyle bayramlasti.

Bu yil 131’incisi düzenlenen etkinlikte belediye ekiplerince bin kilogram pirinç ve 700 kilogram et kullanilarak yapilan 121 kazan etli pilav, binlerce kisiye ikram edildi.

Etkinlikte konusan Bozkurt Belediye Baskani Muammer Yanik, vatandaslarin bayramini kutlayarak bu gelenegin 131 yil önce insanlari bir araya getirmek için baslatildigini ve kendilerinin de bu gelenegi devam ettirdiklerini söyledi.

Yapilan duanin ardindan Baskan Yanik, pilav kazanlarinin basina geçerek vatandaslara etli pilav dagitti.

Kaynak: İHA