(Özel) Hatay'da Çocuklar Uzun Zaman Sonra Böyle Eglendi

Kahramanmaras’ta yasanan depremler sonrasinda en büyük yikimin yasandigi Hatay’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle Eskisehir Anadolu Üniversitesi tarafindan hayata geçirilen ‘Anadolu Oyun Evi’ ile çocuklar depremin etkisinden biraz da olsun kurtularak, eglendi.

(Özel) Hatay'da Çocuklar Uzun Zaman Sonra Böyle Eglendi
Eskisehir Anadolu Üniversitesi, Kahramanmaras’ta yasanan depremler sonrasinda büyük yikimin yasandigi Hatay’in Belen ilçesinde çocuklar için hayata geçirdigi ‘Anadolu Oyun Evi’ ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte gönüllerince eglenen çocuklar depremin etkisini birkaç saatligine de olsa unuttu. Etkinlikte oyunlar oynayan çocuklar, ellerindeki Türk bayraklariyla dakikalarca eglendiler. Çalan müziklere eslik eden çocuklar programda ayrica, siirler okuyup, koro halinde sarkilar da söyledi.

Çocuklar daha sonra sahnelenen tiyatro ile moral buldu.

“Gülmenin ve oyunun iyilestirici bir etkisi var”

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuari Ögretim Üyesi Enis Yildiz, yapilan proje ile bir araya geldiklerini belirterek, “Anadolu Üniversitesi olarak uzun zamandir Belen’deyiz. Ilk önce bir asevi açildi. Çesitli yerlere yemekler dagitiliyor. Ondan sonraki asamada ise bir oyun evi projesi gerçeklestirildi.

Belen’deki çocuklari biz burada eglendirmeye, yüzlerini güldürmeye çalisiyoruz. Çünkü gülmenin ve oyunun iyilestirici bir etkisinin oldugunu düsünüyoruz. Bugün ise 23 Nisan etkinligi yapmaya karar verdik. Bu etkinlikte çocuklarimiz hep birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutlamak ve paylasmak için bir araya geldiler” dedi.



“Onlarin gülüsünden mutlu olduk”

Anadolu Üniversitesinden 1992 yilinda mezun oldugunu ve yapilan projeyi duyunca Belen’e geldigini belirten Yasin Oguz ise sunlari söyledi:

“Elimizden geldigi arkadaslarimizla plan yaparak, tamamen eglendirmeye yönelik faaliyetlerde bulunduk. Boya yaptik, sarki söyledik. 23 Nisan hazirligi yaptik. Bir konser planladik. Çocuklarimizla eglendik. Bizler onlarin gülüsünden mutlu olduk. Türkiye’nin çesitli yerlerinden gönüllü olarak geldik.”

“Eglenceli vakitler geçirdik”

Melisa Saydam isimli minik ögrenci ise yapilan etkinliklerde çok eglendiklerini belirterek, düsüncelerini söyle dile getirdi:

“Burada eglenceli vakitler geçirdik. Sandalye kapmaca oynadik, boyama ve farkli etkinlikler yaptik. Çok eglenceliydi. Bizim için degisiklik oldu.”

“Kafamizin dagilmasi gerekiyordu, çok eglendik”

Depremden dolayi kafalarini dagitmalari için iyi bir firsat yakaladiklarini belirten ögrenci Ezgi Gündüz ise, “Top oynadik. Güzel vakitler geçirdik. Bizim mahallede çok yikilan yer oldu. Kafamizin dagilmasi gerekiyordu. Geldim buraya, çok eglendik. Hocalarimiz çok iyi. Bir sürü etkinlik yaptik. Bizi hiç kirmadilar” diye konustu.

Iki büyük depremle sarsilan 11 ildeki vatandaslar için baslatilan yardim seferberligi devam ederken, Belen Kaymakamligi ve Belen Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi tarafindan hayata geçirilen “Anadolu Oyun Evi” depremzede çocuklar için düzenledigi ögretici etkinliklerle faaliyetlerini sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi destegi ile gönüllüler Ramazan Bayrami ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda etkinliklerini Hatay’daki tüm çocuklara ulastirmak için yollarda olacak.
Kaynak: İHA